Resmi kurumlar açıkladı: Avrupa’da kesinti hazırlıkları yapılıyor

Fransa Enerji Düzenleme Komisyonu Başkanı Emmanuelle Wargon, Avrupa’da bu kış istisnai önlemler alınacağını kaydederek, gerektiği takdirde hanelerde elektrik kesintilerine gidilebileceğini vurguladı.

20.09.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 20.09.2022-16:07) Resmi kurumlar açıkladı: Avrupa’da kesinti hazırlıkları yapılıyor

Avrupa’da enerji krizi her geçen ağırlaşırken, ülkeler tasarruf önlemlerini devreye sokarak kış mevsimini en az zararla atlatmanın planlarını yapıyor. Fakat atılan adımlara rağmen Avrupalıların zor bir kış geçireceği, Fransa’daki resmi kurumlar tarafından açıklandı. Fransa Enerji Düzenleme Komisyonu Başkanı Emmanuelle Wargon, Avrupa’da bu kış istisnai önlemler alınacağını kaydederek, gerektiği takdirde hanelerde elektrik kesintilerine gidilebileceğini vurguladı. 

Elimizde olmayan şeyler var

Fransa Enerji Düzenleme Komisyonu Başkanı Emmanuelle Wargon, "Bu kış gerçekten soğuk geçerse ve (ana enerji sağlayıcısı) EDF nükleer reaktörlerin yeniden çalışmasında gecikme yaşarsa, istisnai önlemler alacağız. Elektrik söz konusu olduğunda en zor durumlarda, hanelerde kesintiye gidilmesi ihtimali var. Birkaç saatlik, bir belediye ya da mahalleyi kapsayan küçük çaplı, önceden haber verilmiş kesintiler olabilir" diye konuştu.

Fransa’da elektrik ve doğal gaz sorunlarıyla ilgili konuşan Wargon, Fransa'da bazı şartların kış mevsiminin sorunsuz geçip geçmeyeceğini belirleyeceğini söyledi. Wargon, tasarruf yapma, bakımdaki nükleer reaktörleri devreye sokma gibi şartların kendilerine bağlı olduğunu ancak olumsuz hava koşullarının ellerinde olmayan bir durum olduğunu kaydetti. 

Alınacak tasarruf önlemlerinden bahseden Emmanuelle Wargon, elektronik aletleri geceleri çalıştırmak, yemek pişirirken tencerelerin kapağını kapalı tutmak, ısıtıcıları yoğun saatler dışında kullanmak gibi tasarruf tedbirleri önerisi yaparak gelecek günlerde elektrik kullanma tarifelerini yeniden gözden geçireceklerini ekledi.

Avrupa enerji kesintisi

Almanya’da enflasyon artıyor

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), enerji krizi nedeniyle Alman ekonomisinin resesyona girdiğine ilişkin işaretlerin giderek arttığını ve enflasyonun gelecek aylarda çift hanelere ulaşabileceğini duyurdu. Bundesbank'ın eylül ayı raporunda, ekonomiye ilişkin görünümün son derece belirsiz olduğuna dikkat çekilerek "Yüksek enflasyon, enerji arzı ve maliyetlerine ilişkin belirsizlik, sadece gaz ve elektrik yoğun sektör ve ihracat işlerini, yatırımlarını değil, buna bağlı özel tüketimi ve hizmet sağlayıcıları da etkilemektedir" sözleri yer aldı. 

İngilizler doğalgaz fiyatlarına yüzde 80 zam yapacak

İngiltere hükümeti, yaşanan enerji sorunu sebebiyle 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren İngiltere'de doğalgaz faturaları yüzde 80 artacak. Böylelikle hane halkının enerji faturaları yılda ortalama 1.971 sterlinden 3. 549 sterline yükselecek. İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss'un planı, enerji faturalarını sınırlamak ve aradaki farkı enerji şirketlerine ödemek, ancak bu planın 100 milyar sterlinden fazlaya mal olabileceği öngörülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal