Miçotakis’in Türkiye planı belli oldu: Macron ile başladı

Türkiye hakkındaki skandal söylemleriyle tepki çeken Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 77'inci Genel Kurulu’nda Türkiye ile dünya ülkeleri arasındaki gerilimi gündeme getireceği iddia edildi.

20.09.2022-10:07 - (Son Güncelleme: 20.09.2022-16:08)

ABD merkezli CNN’in Yunan edisyonu CNN Greece, Türkiye hakkındaki skandal söylemleriyle tepki çeken Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 77'inci Genel Kurulu’nda Türkiye ile dünya ülkeleri arasındaki gerilimi gündeme getireceğini iddia etti. Miçotakis’in Türkiye’ye karşı diplomatik kanallarını kullanacak olan Miçotakis’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile diplomatik hamlelerine başlayacağı ifade edildi. 

CNN Greece’ten skandal başlık

Türkiye’nin girişimlerini  "Türk provokasyonu" olarak nitelendiren CNN Greece, "Atina, komşusuyla ilişkilerindeki yeni krizle başa çıkmak için iki yönlü bir yaklaşım benimsedi" ifadesini kullandı. Kanalda ayrıca konu hakkında şu ifadeler yer aldı:

"Yunan hükümeti bugün New York'ta Türk provokasyonu hakkında bir bilgilendirme kampanyası başlatırken, Miçotakis ve Dendias, sürekli yükselen Türk söylemine diplomatik bir cevap vermeye hazırlanıyor."

Miçotakis Türkiye

Macron ile başladı

Miçotakis’in bir yandan Türk siyasetçilerinin savaş çığlıklarını ve anekdotsal açıklamalarını cevapsız bırakmazken, diğer yandan konuyu her fırsatta uluslararası arenaya taşıdığını manşetine taşıyan CNN Greece, bu hamlelerinin ilk adımını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile başlattığını söyledi. 

Miçotakis’in hamleleri konusunda ise  "Edinilen bilgiye göre Başbakan, Yunanistan'ın bölgede istikrarın direği olmasının yanı sıra güvenilir bir müttefik ve ortak olarak rolüne odaklanacak" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrası konuşacak

CNN Greece’in haberinde Miçotakis'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra BM Genel Kurulu'na hitap edeceği ve bunun Yunan Başbakan'a cevap hakkı tanıyacağı aktarıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal