Zelenski’den endişe veren açıklama: Çok geçmeden durdurmalıyız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den endişe verici bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Zelenski, Rusya'nın, Mikolayiv bölgesinde bulunan Pivdennoukrainsk Nükleer Santrali yakınına füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

19.09.2022-14:51 - (Son Güncelleme: 19.09.2022-16:10) Zelenski’den endişe veren açıklama: Çok geçmeden durdurmalıyız

Aylardır devam eden Rusya Ukrayna savaşının nükleer santral çevrelerinde yaşanan çatışmaları, dünya tarafından endişe ile takip ediliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den ise bu saldırılar hakkında yeni bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Zelenski,  Rusya'nın, Mikolayiv bölgesinde bulunan Pivdennoukrainsk Nükleer Santrali yakınına füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Çok geçmeden durdurmalıyız

Sosyal medya hesabından nükleer santrale yapılan saldırıların görüntülerini paylaşan Zelenski, ‘’Mikolayiv bölgesindeki Pivdennoukrainsk Nükleer Santrali'nin 300 metre yakınına gece saatlerinde bir füze saldırısı düzenlendi. Kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Nükleer santral bölgesine yapılan saldırıda binaların camları zarar gördü. İşgalciler yeniden saldırmak istedi fakat nükleer santralin ne olduğunu unuttular. Rusya tüm dünyayı tehlikeye sokuyor. Bunu çok geç olmadan durdurmalıyız" ifadelerini kullandı.

Rusya nükleer santral saldırısı

Rusya ateşle oynuyor

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali çevresine de saldırılar yapan Rusya, bu saldırılar için Ukrayna’nın tahrik edici saldırılarını neden olarak gösterirken, Ukrayna ise bu iddiaları reddederek, Rusya’nın suçlu olduğunu söylemişti. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal