ABD’den Çin’e uyarı: ‘Eğer saldırı olursa…’

Avrupa ülkeleri giderek karışıyor. Kırgızistan ile Tayvan arasındaki krizi fırsata çevirmek isteyen Çin’e, ABD’den ser uyarı. Eğer bir saldırı olursa…

19.09.2022-14:46 - (Son Güncelleme: 19.09.2022-14:51) ABD’den Çin’e uyarı: ‘Eğer saldırı olursa…’

Kırgızistan ve Tayvan arasındaki gerilim giderek artıyor. Sınırda yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının giderek arttığı belirtildi. Diğer yandan bu durumu fırsata çevirmek için Çin’in hamle yapacağı iddia edil. Bunun üzerine ABD’den Çin hakkında uyarı mesajı geldi. 

ABD’den Çin’e sert yanıt

Televizyon programına katılan ABD Başkanı Biden, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Çin’in sınırdaki savaşa fırsat bilip Tayvan’a saldıracağı hakkında iddialara cevap veren Bide, "Eğer benzeri görülmemiş bir saldırı olursa, ABD Adayı savunacak" şeklinde konuştu. 

Tayvan’ı savunacak

Çin’in olası bir durumda Tayvan’ı işgal ederse ülkeyi savunup savunmayacakları sorulan Biden, bir saldırı durumda Tayvan ve Tayvan halkını savunacaklarını belirtti. Sunucunun, "Çin Devlet Başkanı Şi (Cinping), Tayvan konusundaki tavrınızla ilgili neyi bilmeli?" sorusuna yanıt olarak ise Biden, "Uzun zaman önce altına imza attığımız şeyin arkasında duruyoruz. Tek Çin politikasına bağlıyız ve Tayvan'ı bağımsızlığa yönlendirmiyor, onları teşvik etmiyoruz. Bağımsızlık Tayvanlıların kendi kararıdır." dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal