ABD’den önemli açıklama: Rusya’nın tutumu öngörülemiyor

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Avrupa'da konuşlu ABD askeri birliklere ‘hazır olun’ talimatı verdi. Milley, Rusya’nın tutumunun öngörülemediğini ifade etti. Detaylar haberimizde...

19.09.2022-14:07 - (Son Güncelleme: 19.09.2022-14:07) ABD’den önemli açıklama: Rusya’nın tutumu öngörülemiyor

Polonya’da konuşlanan, aynı zamanda Ukrayna ordusuna da destek veren ABD’nin askeri üssünü ziyarette bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Rusya Ukrayna savaşına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Milley  Avrupa'da konuşlu ABD askeri birliklere ‘hazır olun’ talimatı verirken, Rusya’nın tutumunun öngörülemediğini ifade etti.

Hazır olun

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, her ne kadar tehdit altında olmasalar da Avrupa’daki ABD birliklerine yüksek düzeyde hazırlıklı olmaları talimatını verdi. Milley ayrıca , "Bundan sonra ne olacağını kesin olarak bilemezsiniz" dedi.

Mark Milley

Rusya’nın tutumu öngörülemiyor

Milley, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, savaştaki bir sonraki hamlesinin ne olabileceği konusunda herhangi bir fikir yürütemediğini söyledi, fakat Ukrayna'nın "stratejik inisiyatifi üstleneceği yeni bir aşamaya girdiğini" vurguladı.

Rusya’nın tutumunun öngörülemediğini söyleyen Mark Milley, "Rusya'nın tepkisinin ne olacağını çok dikkatli bir şekilde izlemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal