Azerbaycan’dan Ermenistan’a tepki: Saldırılar ciddi endişe doğuruyor

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan Ermenistan’ın tahrik edici hareketleriyle ilgili açıklama geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada, ‘’Ermeni radikallerinin Azerbaycan'ın yurtdışındaki diplomatik temsilciliklerine saldırıları ciddi endişe doğuruyor” sözlerini kullandı ve tepkisini dile getirdi. Ayrıntılar haberimizde...

19.09.2022-11:42 - (Son Güncelleme: 19.09.2022-15:23) Azerbaycan’dan Ermenistan’a tepki: Saldırılar ciddi endişe doğuruyor

Geçtiğimiz günlerde yeniden alevlenen Azerbaycan Ermenistan gerilimi bölge dışına taşındı. Ermeni radikaller tarafından Azerbaycan’ın yurtdışındaki diplomatik temsilciliklerine yapılan saldırılar büyük tepki çekerken, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan Ermenistan’ın tahrik edici hareketleriyle ilgili açıklama geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada, ‘’Ermeni radikallerinin Azerbaycan'ın yurtdışındaki diplomatik temsilciliklerine saldırıları ciddi endişe doğuruyor” sözlerini kullandı ve tepkisini dile getirdi.

Azerbaycan’dan Ermenistan’a tepki

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Radikal Ermeni gruplarının suç teşkil eden eylemlerini şiddetle kınıyor ve ilgili ülkelerde bu tür provokasyonları önlemekle sorumlu kurumların görevlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Azerbaycan tarafı, radikal Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilen vandallık eylemlerinin ilgili devletlerin kolluk kuvvetleri tarafından araştırılmasını ve bu suçları işleyenlerin yaptıklarının hukuken değerlendirilmesini talep ediyor. 1961 Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi uyarınca diplomatik temsilciliği her türlü Saldırı ve zarardan korumak ve temsilciliğin huzurunun ihlali veya hakarete uğramasını önlemek için gerekli tedbirleri almak, ilgili devletin özel görevidir” ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Ermenistan

Ermenilerden çirkin saldırı

Bazı fanatik Ermeni gruplar, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırdı. Azerbaycan’ın Fransa Büyükelçisi Rahman Mustafayev sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırı anına ait güvenlik kamerası görüntülerini paylaşarak, "Fransa'da yaşayan Ermeni fanatikler Paris'teki Azerbaycan Büyükelçiliği binasına saldırdı. Ama Ermeni barbarları bir kenara bırakalım. Sayın Emmanuel Macron, elçilikleri korumayan ve güvenliğimizle ilgili haklı taleplerimizi görmezden gelen Fransa'ya yazıklar olsun” sözleriyle tepkisini gösterdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal