Elon Musk ciddi zarara uğradı: Güneş patlaması Starlink uydularını yok etti

Space X CEO’su Elon Musk’a ait olan Starlink uyduları, 2022 yılının başında yaşanan büyük bir Güneş patlamasında ciddi zarar gördü. Yapılan açıklamada patlama sonucu 38 Starlink uydusunun yok olduğu belirtildi.

19.09.2022-13:22 - (Son Güncelleme: 19.09.2022-13:22)

Güneş’te bazen Dünya büyüklüğünde yaşanan patlamalar, milyarlarca megaton gücünde olduğu için etkileri Dünya’ya kadar ulaşıyor. Devasa bir enerji açığa çıkaran Güneş patlamalarından Elon Musk’a ait olan Starlink uyduları da nasibini aldı. Space X’ten yapılan açıklamada 2022 yılının başında yaşanan büyük bir Güneş patlamasında ciddi zarar gördüğü ve patlama sonucunda 38 Starlink uydusunun yok olduğu belirtildi.

Güneş patlaması Starlink uydularını yok etti

3 Şubat’ta ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden uzaya fırlatılan 49 Starlink internet uydusu, o dönemde Güneş’te yaşanan büyük bir patlamadan etkilendi. 

Starlink Güneş patlaması

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre uzaya fırlatılan 49 Starlink uydusundan 38’i Güneş patlaması sebebiyle yok oldu. Uzmanlar, Starlink uydularının 38’i saatte binlerce km hızla yanmadan önce alçaldığını fakat herhangi bir zarara yol açmadığını söyledi.

Dünya yörüngesinde Space X’e ait olan 3 binden fazla uydu bulunurken, önümüzdeki aylarda bu uydulara yenilerinin ekleneceği ifade ediliyor.  

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal