Rusya Avrupa’ya doğal gaz ihracatını düşürüyor: Bu sene sadece 50 milyar metreküp gönderilecek

Avrupa ülkelerinin yaptırımlarına karşılık olarak doğalgaz silahını kullanan Rusya’da Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Avrupa Birliği ülkelerine yalnızca 50 milyar metreküp doğalgaz ihracatı yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...

15.09.2022-15:49 - (Son Güncelleme: 15.09.2022-16:56)

Özbekistan’ın Semerkant şehrinde gerçekleştirilen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi’nde bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, gündemde bulunan konular hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bu yıl Avrupa'ya Rus gazı sevkiyatının yaptırımlar nedeniyle düşeceğine işaret eden Novak, "Rusya Enerji Bakanlığı tahminlerine göre, AB'ye gaz ihracatımız bu yıl 50 milyar metreküp düşecek." dedi.

Rusya Avrupa’ya doğal gaz ihracatını düşürüyor

Aleksandr Novak, Avrupalı siyasilerin, enerji krizine ilişkin makul adımlar atmaları gerektiğini belirterek, "Piyasaya nasıl müdahale edeceklerini değil, her şeyden önce orada yaşayan insanları düşünmeliler." ifadesini kullandı. 

Rusya doğalgaz ihracatı Avrupa

Rus gazıyla ilgili Avrupa’daki tavan fiyat uygulaması konusunda da konuşan Novak, ‘’Gazın fiyatı arz talep dengesine ve piyasa koşullarına göre oluşacaktır. Boru hattı sevkiyatlarındaki formül uzun vadeli olarak sözleşme şartlarına göre oluşturulmaktadır ve Avrupa'ya gaz sevkiyatı sözleşmelerimiz genel olarak uzun vadelidir." diye konuştu.

Türkiye’ye yapılan doğalgaz sevkiyatı konusuna da değinen Novak, ‘’Eğer Türk ortaklarımız ilave hacim isterse değerlendirip temin ederiz." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal