Aliyev ile Eşi, Harabe Camiye Ayakkabılarını Çıkarıp Girince Gönülleri Fethetti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile eşi Dağlık Karabağ'ın en kritik kentlerinden biri olan Ağdam'a gitti. Ermenilerin harabeye çevirdiği camiye içeride örtü yokken ayakkabılarını çıkarıp giren İlham Aliyev ile eşinin bu davranışı, gönülleri fethetti.

24.11.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 24.11.2020-10:18) Aliyev ile Eşi, Harabe Camiye Ayakkabılarını Çıkarıp Girince Gönülleri Fethetti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte işgalden kurtarılan Ağdam kentine gitti. Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva'nın Instagram hesabı üzerinden paylaştığı görüntülerde, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kendi kullandığı araçla ziyareti yaptığı görülüyor.

KURŞUN ATMADAN KAZANDILAR

Azerbaycan Lideri, görüntülerde, Ağdam yönünde gittiklerini, burayı tek bir kurşun dahi atmadan aldıklarını belirtiyor. Düşmana sahada mağlubiyet yaşatarak Ağdam'dan çekilmek zorunda bıraktıklarının altını çizen İlham Aliyev, Ermenistan kuvvetlerinin burada birkaç savunma hattı oluşturduğunu belirtiyor. Aliyev, yıkık dökük harap halde  olan köyleri gösterip, bütün dünyanın bunu görmesi gerektiğini ifade ediyor.

ERMENİSTAN HESAP VERECEK

Çevrede tek bir sağlam yapı olmadığına işaret eden İlham Aliyev, Ermenistan'ın işlediği savaş suçları sebebiyle hesap vereceğinin altını çiziyor. Azerbaycan ordusunun 27 Eylül tarihinde başlattığı Dağlık Karabağ'da olan topraklarını işgal altından kurtarma operasyonunda sağladığı başarı, Ermenistan'ı ateşkese imza atmaya mecbur bırakmıştı. Ateşkes gereğince Ermeni silahlı kuvvetleri 20 Kasım itibariyle Ağdam'dan çıkmıştı.

 

HARAP EDİLMESİNE RAĞMEN SAYGIDA KUSUR ETMEDİLER

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva, işgal altından kurtarılan Ağdam şehrinde Ağdam Cuma Camii'nin yerde örtü olmaması ve harabeye çevrilmesine bakmadan ayakkabılarını çıkarıp içeri girdi.

KUR'AN-I KERİM BAĞIŞLADILAR

İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva, Ermeniler aracılığıyla harabeye çevrilen camiye Kur'an-ı Kerim bağışlayarak dua etti.

 

Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva'nın hassasiyeti halk tarafından da pozitif karşılanırken, ibadethaneleri yakıp yıkan Ermenistan'a adeta ders niteliğinde bir tutum oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal