İlham Aliyev, Ermenistan'ın Toprak İddiasını Eleştirdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'ı kaybeden Ermenistan'ın iç sorunlarıyla uğraşmak yerine Türkiye'den toprak talebinde bulunmasını eleştirdi.

20.11.2020-18:40 - (Son Güncelleme: 20.11.2020-18:35) İlham Aliyev, Ermenistan'ın Toprak İddiasını Eleştirdi

Azerbaycan ordusunun Ağdam'a girişine yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Türkiye'den saçma toprak talebi iddialarına karşı da açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'DEN TOPRAK İSTEMEK İNTİHARDIR"

Komşularıyla iyi ilişki kuramayan bir ülkenin gelişemeyeceği vurgusu yapan Aliyev, Ermenistan'a yönelik, "Türkiye'ye toprak iddiasında bulunuyorlar. Akılları yok. Türkiye gibi büyük bir ülkeden toprak talebinde bulunmak intihardır." açıklamasını yaptı.

'AĞDAM İÇİN BÜYÜK PLANLARIMIZ VAR'

Ağdam'ın işgal altında bulunmayan kısımlarında bugüne kadar büyük kalkınma projeleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Aliyev, "Şimdi Ağdam için yeni bir dönem başlıyor. Büyük planlarımız var. İşgal altındaki topraklarda her şey yok edildi. Ağdam şehrini yeniden kuracağız. Devlet vatandaşların oraya dönmesine yardım edecek" dedi.

'BU İŞGALİN, ERMENİSTAN'I UÇURUMA SÜRÜKLEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİM'

Aliyev, "Ağdam'ın kurtuluşu, şanlı askeri zaferimiz nedeniyle mümkün oldu. Azerbaycan savaş alanında Ermenistan'ı mağlup etmeseydi, Ermenistan topraklarımızı gönüllü olarak terk etmezdi" diye konuştu.

'BİR ELEŞTİRİ DE AVRUPA PARLAMENTOSUNA'

Aliyev, Ermenistan'daki iç kriz nedeniyle muhaliflere yapılan baskılara Batı ülkelerinden hiçbir tepki gelmediğini hatırlatarak, "Ermenistan'da her gün bir muhalefet lideri tutuklanıyor. Bir tek Batı ülkesi buna tepki verdi mi? Hayır. Onu kınadı mı? Hayır. Büyük muhalefet partilerinin liderleri tutuklandı. Kimse bir söz söylemiyor. Avrupa Konseyi neredesin? Azerbaycan'ı küçümseyen ve itibarımızı sarsmaya çalışan Avrupa Konseyi nerede, neden susuyorsun? Nerede sizin demokrasiniz, insan haklarınız?

'AVRUPA NEDEN SUSUYOR?'

Avrupa Parlamentosu, Azerbaycan'a karşı 10'dan fazla yalan üzerine kurulu karar kabul etti. Neden sessizsin Avrupa Parlamentosu? Kendinizi dünyadaki demokrasinin merkezi olarak lanse ediyorsunuz. Sesinizi duyurun, açıklama yapın, kınayın. Dünyanın gözü önünde bir diktatör tüm muhalefeti yok ediyor. Bizi balistik füzeyle, misket bombasıyla, fosforlu bombayla vurdular, sustunuz. Büyük ülkeler, kendilerini Avrupa'nın lideri olarak gösteren ülkeler, neden sessizsiniz?" şeklinde konuştu.Aliyev, "Ağdam'ın kurtuluşu, şanlı askeri zaferimiz nedeniyle mümkün oldu. Azerbaycan savaş alanında Ermenistan'ı mağlup etmeseydi, Ermenistan topraklarımızı gönüllü olarak terk etmezdi" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal