NATO’dan Slovakya Başbakanı’na yapılan saldırıya ilişkin açıklama: ‘Bizi şoke etti’

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya gerçekleştirilen silahlı saldırı hakkında açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bu saldırı bizi şoke etti ve dehşete düşürdü." ifadelerini kullandı.

16.05.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 16.05.2024-17:25) NATO’dan Slovakya Başbakanı’na yapılan saldırıya ilişkin açıklama: ‘Bizi şoke etti’

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, uzun yıllardır mevkidaşı olan Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırı sonucu yaralanmasından büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, ailesine ve Slovak halkına başsağlığı diledi.

Saldırı bizi dehşete düşürdü

AA’da yer alan habere göre; Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nda konuşan Stoltenberg, Fico'nun saldırıya uğramasıyla ilgili duygularını dile getirdi. Stoltenberg, Fico ile neredeyse 20 yıl boyunca çalıştıklarını belirterek, "Başbakanlık dönemimizde birlikte görev aldık. Bu saldırı, hepimizi derinden sarstı." şeklinde konuştu.

NATO’dan Slovakya Başbakanı’na yapılan saldırıya ilişkin açıklama: ‘Bizi şoke etti’

Demokrasiye ve farklı görüşlere saygının önemine vurgu yapan Stoltenberg, "Bu tür saldırılar kabul edilemez. Farklılıklara rağmen şiddetin hiçbir zaman çözüm olamayacağını bilmeliyiz. Fico'ya, ailesine ve Slovak halkına en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi. Slovakya Başbakanı Fico, Handlova kasabasında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gerçekleşen silahlı saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal