İki ülke arasında anlaşma sağlandı: Ermenistan işgal ettiği 4 köyü Azerbaycan’a iade edilecek

Azerbaycan, Ermenistan ile yaptığı anlaşma kapsamında 1. Karabağ Savaşı’nda Ermenistan’ın işgal ettiği 4 köyü geri alacak.

16.05.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 16.05.2024-17:24) İki ülke arasında anlaşma sağlandı: Ermenistan işgal ettiği 4 köyü Azerbaycan’a iade edilecek

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan 1. Karabağ Savaşı’nın galibi olan Azerbaycan, Ermenistan ile yaptığı anlaşma kapsamında 1. Karabağ Savaşı’nda Ermenistan’ın işgal ettiği 4 köyü geri alacak.

Ermenistan işgal ettiği 4 köyü Azerbaycan’a iade edilecek

İHA’da yer alan habere göre; Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınır belirleme komisyonlarının düzenlediği dokuzuncu toplantı, iki ülkenin sınırında gerçekleşti. Azerbaycan'dan yapılan açıklamada, sekizinci toplantının ardından yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve 1. Karabağ Savaşı'nda Ermenistan tarafından işgal edilen dört köyün Azerbaycan'a iade edilmesini öngören bir protokol imzalandığı duyuruldu.

İki ülke arasında anlaşma sağlandı: Ermenistan işgal ettiği 4 köyü Azerbaycan’a iade edilecek

Protokole göre, Azerbaycan'ın Gazah ili yönündeki sınırın, Sovyetler Birliği'nin dağılması sırasında mevcut olan sınıra uygun olarak belirlenmesi kararlaştırıldı. Bu doğrultuda, sınır hattının Bağanis (Ermenistan)-Bağanis Ayrım (Azerbaycan), Voskepar (Ermenistan)-Aşağı Eskipara (Azerbaycan), Kirants (Ermenistan)-Heyrimli (Azerbaycan) ve Berkaber (Ermenistan)-Kızılhacılı (Azerbaycan) köyleri arasından geçeceği belirtildi.

Açıklamada, bir sonraki toplantının tarihi ve yeri konusunun, çalışma düzenine göre belirleneceği vurgulandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal