MIT mezunu kardeşlerden büyük vurgun: Sadece 12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto para çalındı

ABD Üniversitesi MIT’den mezun olan 20’li yaşlarındaki iki kardeş, 12 saniyede 25 milyon dolar değerinde kripto para çaldı.

16.05.2024-11:01 - (Son Güncelleme: 16.05.2024-17:25) MIT mezunu kardeşlerden büyük vurgun: Sadece 12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto para çalındı

24 yaşındaki Anton Peraire-Bueno ve 28 yaşındaki James Peraire-Bueno, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarıyla suçlanarak tutuklandı. ABD Adalet Bakanlığı, Nisan 2023'te gerçekleşen soygunun kripto dünyasında benzeri görülmemiş bir örnek olduğunu belirtti. Savcı vekili Lisa Monaco, "Peraire-Bueno kardeşlerin, gelişmiş bir teknoloji kullanarak aylarca üzerinde çalıştıkları planı, saniyeler içinde uygulayarak 25 milyon dolar değerinde Ethereum'u çaldıklarını" açıkladı.

12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto para çalındı

BBC’de yer alan habere göre; kardeşlerin, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT)'de matematik ve bilgisayar mühendisliği okudukları ve buradaki eğitimleriyle kazandıkları becerileri kullanarak Ethereum'un para transferi işlemlerini manipüle ettikleri belirtiliyor. Başsavcı Damian Williams, "Sanıkların planı, blok zincir sisteminin sağlamlığına yönelik ciddi şüpheler doğurdu" dedi. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri, merkezi bir otorite olmadan blok zinciri teknolojisiyle yönetiliyor.

MIT mezunu kardeşlerden büyük vurgun: Sadece 12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto para çalındı

Tutuklanan kardeşlerin, özel transfer işlemlerine hileli yöntemlerle erişim sağlayarak Ethereum yatırımcılarının kripto varlıklarını ele geçirdikleri iddia ediliyor. Müfettişler, suç olayını "the Exploit" (sömürü ve üstün başarı anlamına gelen) olarak adlandırıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal