Akaryakıtta Tutarsızlıkta İnceleme Geliyor! 2 Ay Süreyle Kilit Vurulacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt bayilerinin tabelaya yazdıkları fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığına yönelik ortaya atılan iddialar sonrasında durumla ilgili olarak inceleme başlattı.

23.08.2021-14:00 - (Son Güncelleme: 23.08.2021-14:43) Akaryakıtta Tutarsızlıkta İnceleme Geliyor! 2 Ay Süreyle Kilit Vurulacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt bayilerinin tabelaya yazdıkları fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığına yönelik ortaya atılan iddialarla ilgili inceleme başlattı.

2 AY SÜREYLE KİLİT VURULACAK

EPDK'nın yaptığı açıklamayla, Kurum bütün bayileri uyararak fiyat panosu ile pompa fiyatları arasında uyumsuzluğun tespit edilmesiyle gereken yapılarak adımların hızla atılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada konuyla ilgili değerlendirmelere yer veren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, aynı hatanın tekrar edilmesi durumunda bayilerin kapılarına 2 ay süreyle kilit vurulacağını belirtti.

TÜKETİCİLER EN ETKİLİ DENETÇİ

Yılmaz, tüketicilerin en etkili denetçiler olduğunu söylerken "Onlardan gelecek her şikayet bizim için çok değerli. 13 binden fazla bayii yurt çapında hizmet veriyor. Yasal düzenlemelere aykırı ve gayriahlaki yollara başvuranları el birliğiyle sektörümüzden temizleyeceğiz. Biz bunu yalnızca fiyat tabelası üzerinden basit bir algı oyunu ya da gayriahlaki bir pazarlama kurnazlığı olarak görmüyoruz. Bu, aynı zamanda göz göre göre tüketicilerimizi kandırarak haksız kazanç elde etme girişimidir. Derhal inceleme başlattık. 13 bin bayii arasında sayısı 3-5 de olsa kimsenin sektörümüze böyle bir leke sürmesine izin vermeyeceğiz. Böyle kötü niyetli istasyon işletmecileri ya kendilerini düzeltecek ve etik şekilde hizmet verecek ya da sektörümüzde kendisine yer bulamayacak." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal