ABD'den Türkiye'ye S-400 Tehdidi!

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye ABD'nin Hasımlarıyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında uygulanan yaptırımlar hala gündemdeyken ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye'yi tehdit eden açıklamalarda bulundu.

05.02.2021-20:23 - (Son Güncelleme: 05.02.2021-20:23) ABD'den Türkiye'ye S-400 Tehdidi!

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 haa savunma sistemi almasının etkilerini üstünde atamayan 'Coniler' Türkiye'yi tehdit etmeye devam ediyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye -ABD arasındaki ilişkileri değerlendiren açıklamalarda bulundu.

Biden yönetimin göreve 3 hafta evvel başladığını belirten Satterfield, yeni yönetimde yer alacak ekiplerin bir araya gelmekte olduğunu açıkladı.

ABD ve Türkiye arasındaki ilişkiyi yorumlayan Büyükelçi,  'Türkiye ile ekonomi ve ticaret dahil ilişkilere bütün boyutlarıyla değer veriyoruz, "Türkiye değerli ve önemli bir NATO ortağı ve stratejik müttefiktir.' dedi.

'S-400 TEHDİDİ'

ABD Büyükelçisi Satterfield, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemlerine ilişkin yaptığı açıklamada,  'S-400 sorununun çözülebilmesini umuyoruz. Mümkün olmazsa, yaptırımlardan etkilenmeyen alanlara odaklanmaya devam edeceğiz' tehdidinde bulundu.

Söz konusu yaptırımları çok hassas bir şekilde uyguladıklarını vurgulayan Satterfield, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 

'Türk savunma sektörünü bir bütün olarak etkilemeyi değil, daha çok Savunma Sanayii Başkanlığına özel lisansları hedefledik. Bu adımı üzüntüyle atmak zorunda kaldık. Bir yıldan fazla bir süredir Türkiye'nin S-400'ü satın almasının yarattığı soruna başka bir tatmin edici çözüm bulmanın mümkün olacağını umuyorduk. Sonunda bu mümkün değildi ve ocak ayı sonunda ABD yasasını uyguladık. Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası, CAATSA yaptırımlarından feragat edilebilmesi için Türkiye'nin S-400'e sahip olmamasını şart koşmaktadır. Bu yeni ve çok daha katı bir yasal gerekliliktir ancak ABD'nin yasasıdır. Burada bir şey açıklığa kavuşturmak istiyorum. Çalışma grubu yok, olmayacak. Bu, ABD mevzuat ve yasalarının uygulanmasına ilişkin bir konudur. S-400 sorununun çözülebilmesini umuyoruz ancak mümkün değilse, uyguladığımız yaptırımlardan doğrudan etkilenmeyen iş birliğimizin tüm alanlarına odaklanmaya devam edeceğiz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal