AB: İngiltere Bize Ne İstediğini Söylesin

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brexit süreci ile ilgili "İngiliz dostlarımız, bize ne istediğimizi sormaktansa, gelecekteki ilişkiler hakkında ne istediklerini söylemeli." dedi.

14.12.2018-09:09 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-09:06) AB: İngiltere Bize Ne İstediğini Söylesin

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brexit süreci ile ilgili "İngiliz dostlarımız, bize ne istediğimizi sormaktansa, gelecekteki ilişkiler hakkında ne istediklerini söylemeli." dedi. AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ile AB Konsey Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi'den sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Juncker, İngiltere'nin bir kaç hafta içerisinde Brexit süreci ile alakalı beklentilerini kesin bir şekilde AB'ye bildirmesi gerektiğini söyleyerek, "İngiliz dostlarımız, bize ne istediğimizi sormaktansa, gelecekteki ilişkilere dair ne istediklerini söylemeli. Bunu açıklığa kavuşturmalarını bekliyorum." şeklinde konuştu.

AB'nin ayrılık sürecinde kendi üzerine düşen hazırlık çalışmalarını yerine getirdiğinin altını çizen Juncker, "AB Komisyonu, 19 Aralık'ta İngiltere'nin birlikten anlaşmasız ayrılığı durumunda Brüksel'in hazırlıklarıyla alakalı bilgileri paylaşacak." dedi. Juncker, İngiliz Parlamentosu'nda yapılması düşünülen Brexit Anlaşması oylamasıyla alakalı bir soruya verdiği cevapta bazen kendi psikolojisini bile anlamakta zorlandığını belirterek, "Ancak, İngiliz parlamenterlerin psikolojisini anlamak daha da zor." ifadesini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal