Strazburg'daki Saldırıyı DAEŞ Üstlendi

Fransa'nın Strazburg şehrinde meydana gelen silahlı saldırının sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ’in üstlendiği bildirildi.

14.12.2018-09:00 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-09:16) Strazburg'daki Saldırıyı DAEŞ Üstlendi

Fransa'nın Strazburg şehrinde meydana gelen silahlı saldırının sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ’in üstlendiği bildirildi. Fransız basınındaki haberlere göre, Strazburg'da Salı akşamı meydana gelen silahlı saldırıyı DEAŞ üstlendi. Bu sırada İçişleri Bakanı Christophe Castaner, gerçekleştirdiği basın toplantısında dün akşam saldırganın ölü ele geçirilmeden hemen önce 3 polise daha ateş açtığını bildirdi..

Strazburg'daki saldırının faili olduğu düşünülen 29 yaşındaki Cherif Chekkat şehirdeki Lazaret Caddesi'nde polisin düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirildi. Şehrin en önemli bölgelerinden Place Kleber'de kurulan Noel pazarına yakın bir mevzide salı akşamı silahlı saldırı gerçekleştirmeiş ve saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmiş, 13 kişi yaralanmıştı.

Paris Savcısı Remy Heitz, saldırganın polis gözetimindeki 29 yaşındaki Cherif Chekkat olduğunu bildirerek, şüphelinin daha önce hırsızlık ve tecavüz suçlarından Fransa, Almanya ve İsviçre'de 27 kez cezalandırıldığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal