113. yaşını kutlayan dünyanın en yaşlı erkeğinin uzun yaşama sırrı!

27 Mayıs 1909 doğumlu olan Juan Vicente Mora, 113. doğum gününü kutladı. Dünyanın en yaşlı erkeği olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan Mora'nın uzun yaşama sırrı hergün kendisine tekrarladığı sözler olduğu söyledi. İşte, Mora'an uzun yaşamanın sırları..

29.05.2022-18:30 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-18:30) 113. yaşını kutlayan dünyanın en yaşlı erkeğinin uzun yaşama sırrı!

Venezuelalı Juan Vicente Perez Mora, 27 Mayıs tarihinde 113. yaşını kutladı. Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en yaşlı erkeği olarak yer alan Mora'nın hayat mottosu ve uzun yaşama sırları çok merak edildi.

Juan Vicente Mora'nın 113. yaş günü kutlamalarında çok mutlu olduğu gözlemlenirken 10 çocuklu bi ailenin 9. çocuğu olarak dünyaya gelen Mora'nın güne mutlaka bir fincan kahe içerek başladığı söyleniyor. Yaşından dolayı bir takım sağlık sorunları yaşayan Mora'nın genel olarak sağlık durumunun iyi olduğu sadece yüksek tansiyon ve işitme ile ilgili problemleri olduğu belirtiliyor.

113. yaşını kutlayan dünyanın en yaşlı erkeğinin uzun yaşama sırrı!

Dünyanın en yaşlı erkeği Juan Vicente Mora'nın uzun yaşama sırrı!

Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en yaşlı erkeği ünvanını elinde bulunduran Saturnino de la Fuente Garcia'nın Ocak ayı içinde hayatını kaybetmesi sonrası rekoru eline alan Mora'nın 113. doğum gününü sevdikleri ile birlikte kutladı. Ailesi ve yakın arkadaşlarıyla eğlenceli zamanlar geçiren Mora, şarkılara eşlik etti ve kendisi için hazırlanan pastanın mumlarını üfledi.

113. yaşını kutlayan dünyanın en yaşlı erkeğinin uzun yaşama sırrı!

Hayat mottosunun ise kendisine hergün tekrarladığı bir kaç cümle olduğu öğrenilen Mora'nın sabah kalktıktan sonra kendisine 'Çok çalış, tatil yap, erken uyu, Allah'ı sev ve O'nu her zaman kalbinde taşı' ifadelerini tekrarladığı öğrenildi.

113. yaşını kutlayan dünyanın en yaşlı erkeğinin uzun yaşama sırrı!

Diğer taraftan Mora'nın 41 tane torunu ve 18 torununun torunun olduğu öğrenildi. Mora'nın ayrıca, 12 tane de torununun torununun çocuğu var.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal