19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın Marmaray, Başkentray, İZBAN bedava mı 2024?

Yarın Türkiye genelinde kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı sorusu vatandaşların gündemini meşgul ediyor. Konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan açıklama geldi. Peki 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın Marmaray, Başkentray, İZBAN bedava mı 2024? İşte soruların yanıtı…

18.05.2024-17:50 - (Son Güncelleme: 18.05.2024-17:50) 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın Marmaray, Başkentray, İZBAN bedava mı 2024?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği günlerden birisi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurdun dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlanacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs’ta toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı sorusu merak ediliyor. Peki 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın Marmaray, Başkentray, İZBAN bedava mı 2024?

19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 29 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı'nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini belirtti.

19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın Marmaray, Başkentray, İZBAN bedava mı 2024?

Demiryollarının Türkiye'nin en önemli ulaşım modlarından biri olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, ülkenin geleceği olan gençlerin büyük bir kısmının trenlerle seyahat etmeyi tercih ettiğine dikkat çekti. 

Yüksek Hızlı Tren'le seyahat edenlerin yüzde 19.8'inin gençlerden oluştuğunu belirten Uraloğlu, "TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerimizde gençlerimize yüzde 15 indirim ve çeşitli oranlarda indirimli abonman seçenekleri sunuyoruz. Gençlerimiz, Yüksek Hızlı Trenlerimizin yanı sıra turistik trenlerimize de büyük ilgi gösteriyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demiryolu sevgisiyle büyümesi çok önemli" şeklinde konuştu.

İETT'den de 19 Mayıs Pazar günü toplu taşımanın ücretsiz olacağı duyuruldu. Buna göre, kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ı olanlar 19 Mayıs'ta otobüs ve Metrobüs seferlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal