Yunan Başbakanı'ndan Kritik Açıklama

Türk ve Yunan heyetleri arasında Atina'da gerçekleştirilecek istikşafi görüşmeler öncesinde Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis kritik açıklamalarda bulundu.

04.02.2021-18:28 - (Son Güncelleme: 04.02.2021-18:28) Yunan Başbakanı'ndan Kritik Açıklama

Türkiye ile Yunanistan arasında 5 yıl aradan sonra tekrar başlayan kritik görüşmeler öncesinde  Yunan Başbakanı açıklama yaptı.

 Atina’daki istikşafi görüşmelerin şubat sonu ya da mart başında yapılacağını düşünüyorum. Bu döğru yöne atılmış, iyi bir adımdır' diye konuşan  Miçotakis, 'görüşmelerin Mart ayında yapılacak Avrupa Birliği toplantısından önce yapılmasını bekliyoruz. Türkiye’nin tavrında tutarlılık bekliyoruz, AB’de gerçekleşecek tartışmalardan kaçınmak için hareket etmelerini istemiyoruz' açıklamasını yaptı.

'GÖRÜŞMEDE NE KONUŞULACAK?'

İki ülke arasında uzun yıllardır gerçekleştirilmeyen görüşmeler tekrar başlamış, Yunan heyetiyle ilk görüşme 25 Ocak 2021 tarihinde İstanbul'da yapılmıştı.

Türkiye’de yapılan görüşmede, daha önce yapılan 60 turda ele alınan konular değerlendirilerek, mevcut durum ve son gelişmeler ile geleceğe yönelik bu konularda atılabilecek adımlar ele alınmış, taraflar, istikşafi görüşmelerin 61. turunda, bir sonraki görüşmenin Atina’da yapılması konusunda mutabık kalmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal