YKS geç başvuru tarihi belli oldu mu? 2023 YKS geç başvuru ücreti ne kadar, ödemesi nasıl yapılır? YKS geç başvuru ekranı 2023

Geçtiğimiz hafta sonlanan YKS başvurularının sonrasında YKS geç başvuru hakkında araştırmalar başladı. YKS başvurularını kaçıran adaylar YKS geç başvuru hakkındaki gelişmeleri arama motorlarından bulmaya çalışıyor. Peki YKS geç başvuru tarihi belli oldu mu? 2023 YKS geç başvuru ücreti ne kadar, ödemesi nasıl yapılır? İşte YKS geç başvuru ekranı 2023...

28.03.2023-17:58 - (Son Güncelleme: 28.03.2023-17:58)

Milyonlarca adayın Haziran ayında gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru süreci 23 Mart Perşembe günü tamamlanmıştı. YKS başvuru tarihlerini kaçıran adaylar ise YKS geç başvuru hakkında araştırmalarını sıklaştırdı. YKS geç başvuru tarihini öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki YKS geç başvuru tarihi belli oldu mu? 2023 YKS geç başvuru ücreti ne kadar, ödemesi nasıl yapılır?

YKS geç başvuru tarihi belli oldu mu?

YKS geç başvuruları 27 Mart - 3 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak. YKS geç başvuruları ÖSYM AİS üzerinden yapılacak. YÖK Başkanı Özvar, farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaşını tamamlayan kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerindeki programlarda kontenjan ayırdıklarını bildirdi.

YKS sınavları bu sene Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı 17 Haziran'da, sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 18 Haziran'da, öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. 

YKS Geç Başvuru

2023 YKS geç başvuru ücreti ne kadar?

Normal fiyatın yüzde 50 fazlası geç başvuru ücreti olarak belirlendi. YKS geç başvuru kapsamında adaylar TYT/AYT/YDT her biri için 115 TL ücret ödeyecek. Deprem nedeniyle afet bölgesi olarak ilan edilen 11 ilde ikamet eden, buralardan deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak. Öte yandan ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılmayacak. Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecek." ifadelerine yer verildi.

2023 YKS geç başvuru ücreti ödemesi nasıl yapılır?

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.

Adaylar başvuru ücretlerini ayrıca ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden veya kartlı ödeme sistemi olan “odeme.osym.gov.tr” adresinden gerçekleştirebilecekler. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 3 Nisan 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

YKS geç başvuru ücretinin yatırılacağı bankalar şu şekilde:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

İş Bankası’nın tüm şubeleri, mobil bankacılık ve internet bankacılığı Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal