Özel okullarda fiyatlar artmaya devam ediyor: Kademe geçişleri zam sınırı dinlemiyor

Özel okullarda artış giderek vatandaşı çileden çıkarmaya başladı. Bazı okulları yıllık ücreti 2 milyon liraya kadar yükseltti.

18.05.2024-11:41 - (Son Güncelleme: 18.05.2024-17:27) Özel okullarda fiyatlar artmaya devam ediyor: Kademe geçişleri zam sınırı dinlemiyor

Eğitim kurumlarının yaz tatiline girmesine bir ay kala, özel okul ücretlerindeki artış tartışma konusu haline geldi. Bazı özel okullarda yıllık ücretlerin 2 milyon liraya kadar yükseldiği belirtiliyor. Bu artış, özellikle veliler arasında endişe yaratıyor. 

Özel okullarda fiyatlar artmaya devam ediyor

NTV’de yer alan habere göre; yemek, kırtasiye, servis gibi ek maliyetlerle birlikte, özel okul eğitimi oldukça yüksek meblağlara ulaşabiliyor. Büyük şehirlerdeki özel okulların ücret farkları da dikkat çekiyor. İstanbul'da, okul ücretlerinin 200 bin liradan 2 milyon liraya kadar değiştiği gözlemleniyor.

Özel okullarda fiyatlar artmaya devam ediyor: Kademe geçişleri zam sınırı dinlemiyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yüzde 57'lik zam sınırlaması, kademe geçişlerinde geçerli olmuyor. Örneğin, aynı okulda ilkokulu bitirip ortaokula geçen bir öğrencinin ücreti 2-3 katına çıkabiliyor. Özel okul yöneticileri, artan maliyetleri dengelemekte güçlük çektiklerini ifade ediyor.

Salgın döneminde özel okulların KDV ücretleri yüzde 1'e indirilmişti. Ancak yeni vergi düzenlemesiyle bu oran yüzde 8'den 10'a çıkarıldı. Sektör temsilcileri, fiyatların daha uygun seviyelere çekilmesi için KDV oranlarında yeniden düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal