Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete’de yayımlandı: Genelgeye uymayan yöneticiye yaptırım uygulanacak

Tasarruf tedbirlerini kapsayan genelge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelgeye uymayan yöneticilere yaptırım uygulanacak.

18.05.2024-11:33 - (Son Güncelleme: 18.05.2024-17:28) Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete’de yayımlandı: Genelgeye uymayan yöneticiye yaptırım uygulanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesine göre, tedbirlerin uygulanması süreci dikkatle takip edilecek. Genelgede yer alan hükümlere uymayan yöneticilere yaptırım uygulanacak.

Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete’de yayımlandı

Akşam’da yer alan habere göre; Resmi Gazete'de yayımlanan bir genelge, tasarruf tedbirlerini hayata geçirerek kamu harcamalarında sıkı bir denetim ve kısıtlama sağlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla duyurulan bu genelgeye göre, tedbirlerin titizlikle izlenmesi ve ihlallerin gerekli yaptırımlarla karşılanması ön planda olacak. Tüm kamu kurumları, bu tedbirleri hayata geçirirken, yöneticiler de tasarruf ilkelerinin uygulanmasından sorumlu olacaklar.

Genelgenin önemli maddelerinden bazıları şöyle:

Kamu kurumlarında üst düzey yöneticiler ve bakanlar tarafından takip edilecek ve denetlenecek. Kurallara uymayanlar hakkında ciddi işlemler yapılacak.

Son üç yılda ne içerde ne de dışarıda yeni hizmet binaları inşa edilmeyecek, alınmayacak veya kiralanmayacak.

Yeni lojmanlar, sosyal tesisler, arsa veya araziler edinilmeyecek ve kamulaştırılmayacak. Mevcut olanlar ekonomiye kazandırılacak.

Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete’de yayımlandı: Genelgeye uymayan yöneticiye yaptırım uygulanacak

Cep telefonları konusunda sınırlama yapılacak

Kamu harcamalarını yönetenler, haberleşme giderlerini kısıtlayacak ve tasarruf sağlayacak önlemleri alacaklar.

Bakanlar, belediye başkanları ve üst düzey yöneticiler için tahsis edilen cep telefonlarının görüşme limitleri belirlenecek ve bu sınırların üzerine çıkılmayacak.

Elektrikli araçlar yerlileştirilecek

Kamu taşıtları yerli ve milli elektrikli taşıtlara dönüştürülecek ve kullanımdaki taşıtların tasfiye edilmesi şartıyla elektrikli araçlar satın alınabilecek.

Belediye başkanları, sadece iş amaçlı olarak makam aracı kullanabilecekler. Hizmet araçlarında yerli ve elektrikli olanlar tercih edilecek ve 1600 cc'nin altındaki taşıtlar öncelikli olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal