Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: 20 bin öğretmen ataması için başvuru tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz günlerde duyurulan 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının başvuru tarihleri açıklandı. Bakanlığın duyurusuna göre başvurular 20-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

18.05.2024-10:35 - (Son Güncelleme: 18.05.2024-17:27) Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: 20 bin öğretmen ataması için başvuru tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının başvuruları 20-31 Mayıs tarihlerinde online sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

20 bin öğretmen ataması için başvuru tarihi belli oldu

AA’da yer alan habere göre; Öğretmen adayları, atanmak istedikleri alanlara uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek ve tercih ettikleri il için başvuruda bulunacaklar. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav merkezleri, 10 Haziran'da duyurulacak ve sözlü sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Tercih ve atama süreçleri ise sözlü sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından gerçekleştirilecek.

Başvuru süreci, Başvuru ve Tercih olmak üzere iki aşamada tamamlanacak. Adayların, 2023 KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 sınavlarında 50 ve üzerinde puan almaları gerekecek. Sözlü sınav detayları da duyuruda paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: 20 bin öğretmen ataması için başvuru tarihi belli oldu

Sözlü sınava girecek adaylar, belirlenen puan türlerine göre, atama kontenjanlarının üç katı aday arasında en yüksek puandan başlayarak sınav merkezlerinde sözlü sınava katılacaklar. Sınav giriş belgeleri, 1 Haziran'da Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanacak ve adaylar, bu belgeleri e-Devlet şifreleriyle indirebilecekler. Başvuru numaraları, sistem tarafından oluşturulacak ve sınav giriş belgesinde yer alacak.

Sınavlar ekstra güvenlikle yapılacak

Adaylar, sözlü sınavda eğitim bilimleri, genel kültür ve alanlarıyla ilgili konuları kavrama, ifade yetenekleri, iletişim becerileri, özgüven, bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum, topluluk önünde temsil yetenekleri gibi nitelikler açısından değerlendirilecekler. Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, il milli eğitim müdürlükleri tarafından yürütülecek. Komisyon üyeleri, görev alacakları komisyonu sınav günü öğrenecekler.

Öğretmen adayları, atanmak istedikleri alana uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek ve tercih ettikleri il için başvuruda bulunacaklar. Sözlü sınavda başarılı olmak isteyen adaylar, verdikleri cevapların kaydedileceği bir form dolduracak ve ayrıca sorulara el yazısıyla cevap verecekler. Bu cevaplar, adayın kimliği ve sınav sonucunun geçerli olabilmesi için önem taşıyor.

Sözlü sınava katılacak adaylar, sınav giriş belgeleri ve kimlik belgeleriyle gelmelidir. Ayrıca, sürücü belgeleri veya kurum kimlik kartları gibi belgeler geçerli kabul edilmeyecek. Sınav binasına alınan adayların kimlik bilgileri gizli tutulacak ve sadece sınavın düzenlendiği yerde bulunan yetkililerle paylaşılacak. Adaylar, sözlü sınavda çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim cihazları, takılar, elektronik cihazlar, kesici ve delici aletler, yiyecek ve içecek gibi eşyalarla giremeyeceklerdir. Sınav sırasında, herhangi bir kural ihlali durumunda tutanak tutulacak ve gerekli işlem yapılacak.

Sözlü sınava katılan adayların performansı, sınav salonundan çıkmadan önce komisyon üyeleri tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar Sözlü Sınav Sonuç Ekranı'na işlenecek. Sonuçlar, adayların e-Devlet hesapları üzerinden erişilebilir durumda olacak. Başarılı kabul edilecek adaylar, sözlü sınavların yapılacağı şehirlerden birinde sınava katılacaklar. Bu şehirler arasında Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, ve diğer birçok büyük şehir bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal