Öğretmen adayları dikkat: Öğretmen ataması başvuruları bugün başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvurularının bugün başlayacağını duyurdu. İşte detaylar…

20.05.2024-11:38 - (Son Güncelleme: 20.05.2024-17:37) Öğretmen adayları dikkat: Öğretmen ataması başvuruları bugün başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru sürecini başlattı. Bugün başlayan başvurular, 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Adaylar tercih başvurusunu yapacak ve atama süreci, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra gerçekleşecek.

Başvuracak adayların, 2023'te yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120'den 50 ve üzeri puan alması gerekiyor. Sözlü sınava katılmak isteyen adaylar arasından, belirlenen puan türlerinde en yüksek puandan başlayarak atama alanlarına üç katı kadar aday sınav merkezinde sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav giriş belgeleri, 1 Haziran'da Bakanlık internet sitesinden yayımlanacak ve adaylar bu belgeleri e-Devlet şifreleriyle alabilecekler.

Sınav süreci o şekilde işleyecek

İnternethaber’in yer verdiğine göre; sınav giriş belgelerinde ve Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu'nda yer alacak başvuru numaraları, başvuru sırasında sistemin oluşturduğu numaralardan oluşacak.

Öğretmen adayları dikkat: Öğretmen ataması başvuruları bugün başlıyor

Adaylar, eğitim bilimleri, genel kültür ve alanlarıyla ilgili konuları kavrama, özetleme, ifade yeteneği, iletişim becerileri, öz güven, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönünden değerlendirilecek. Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il milli eğitim müdürlükleri tarafından yürütülecek. Komisyon, bir başkan ve iki üyeden oluşacak.

Sınav esnasında adayların sözlü olarak verdiği cevaplar, Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu ile puanlanacak ve sınav esnasında kamera kaydı alınacak. Adaylar, elektronik kura ile belirlenen sorulara verdikleri cevapları ayrıca soru-cevap kağıdına el yazısı ile yazarak imzalayacaklar. Soru-cevap kağıdına cevapların aday tarafından yazılmaması veya imzalanmaması durumunda, bu durum komisyon tarafından tutanak altına alınacak.

Sözlü sınav detayları belli oldu

Sözlü sınav için adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri ile alınacaklar. Sürücü belgesi, kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli kabul edilmeyecek. Geçerli kimlik belgesi, sınav binasına alınma aşamasında kullanılacak ve kimlik bilgileri gizli tutulacak.

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak. Sözlü sınavlar, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da gerçekleştirilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal