YKS 2022 Besyo taban puanları ve başarı sıralaması: Besyo taban - tavan puanları, kontenjanları, yüzdelik dilimleri!

Üniversite sınavının ilk oturumu geride bırakılırken TYT ile alım yapan BESYO taban ve tavan puanları araştırılmaya başlandı. Üniversitelere ait olan bölüm puan bilgileri merak konusu olurken BESYO puanları ve başarı sıralaması internet araştırmalarında ilk sırada yerini aldı. Adaylar puan araştırması için ÖSYM sitesine akın etmeye başlarken 2022 BESYO tavan ve taban puan kaçtır, başarılı sıralamaları kaçtır? soruların yanıt aranmaktadır. İşte, YKS BESYO puanları hakkında tüm detaylar...

18.06.2022-12:31 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-12:31) YKS 2022 Besyo taban puanları ve başarı sıralaması: Besyo taban - tavan puanları, kontenjanları, yüzdelik dilimleri!

Hedeflerinde Besyo olan adaylar TYT sınavının bitmesinin ardından bölüm araştırmasına başladı. YKS öğrencilerinin merakla beklediği tercih kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığı ise merak konusu olurken BESYO taban ve tavan puanları için sıkı bir araştırma yapılırken haberimizde tercih kılavuzu ve BESYO taban ve tavan puanları yer almaktadır.

BESYO Taban - Tavan puanları açıklandı mı?

2022 YKS tercih kılavuzunun yayınlanmamasından dolayı bölümler hakkında henüz net bir puan bilgisi bulunmamaktadır. YÖK ATLAS üzerinden geçen senelere ait taban ve tavan puan bilgisine ulaşmak mümkün. Geçen senelere ait BESYO puanlarını öğrenmek için https://yokatlas.yok.gov.tr/ bu adrese giriş yaparak puan bilgisine ulaşabilirsiniz.

2022 YKS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM tarafından gerçekleşen üniversite sınavı için adaylar tercih kılavuzları için araştırmalara başladı. Fakat ÖSYM takviminde YKS'nin tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağı hakkında net tarih verilmedi.

2022 BESYO taban ve tavan puanlar

TYT puan hesaplaması nasıl olacak?

40 soru Türkçe

40 soru Matematik

20 soru Sosyal Bilimler

20 soru Fen Bilimler

Dersler arasında farklılık görülmesiyle beraber Türkçe ve Matematik testlerinden 1 net puanı 3.1 - 3.5 arasında olmaktadır. Bunun yanı sıra diğer dersler Sosyal Bilimler ve Fen Bilimlerden 1 net puanı ise 3 civarında olarak hesaplamalar yapılır.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal