ÖSYM’den yeni YKS kararı: Engelli adaylara ek süre tanınacak

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre önümüzdeki ay yapıalcak YKS’de ek süreden faydalanmayan okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adaylara 30 dakika ek süre tanınacak. İşte detaylar…

12.05.2024-12:36 - (Son Güncelleme: 12.05.2024-12:36) ÖSYM’den yeni YKS kararı: Engelli adaylara ek süre tanınacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) engelli öğrencilere sınava ek olarak 30 dakika süre tanınacağı açıklamasında bulundu.

Engelli adaylara ek süre tanınacak

AA’da yer alan habere göre; bir öğrenci, serebral palsi nedeniyle yüzde 76 oranında engelli olduğunu belirterek, ince motor becerilerinde zorluk yaşadığını ve YKS sınavında ek süre talep etmişti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), başlangıçta 2022'de engelli öğrencilere ek süre verilmesi kararı almış, ancak sonraki bir düzenlemeyle uygulamayı 2024-2025 eğitim yılına kadar ertelemişti. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bu öğrencinin talebini değerlendirerek, YKS'deki ek süre uygulamasının erkenden başlamasını önerdi. 

ÖSYM’den yeni YKS kararı: Engelli adaylara ek süre tanınacak

ÖSYM, KDK'nin tavsiyesini dikkate alarak bu yıl yapılacak YKS sınavında ek süre verilmesine karar verdi. Böylece, ek süreden yararlanma hakkı olmayan engelli adaylara 30 dakika ek süre tanındı. ÖSYM'nin kararında, KDK'nin önerisinin uygulanacağı belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal