DGS 2024 başvuruları başladı mı? DGS başvurusu nasıl yapılır?

ÖSYM, 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru işlemlerinin bugün itibariyle başlayacağını duyurdu. Peki DGS 2024 başvuruları başladı mı? DGS başvurusu nasıl yapılır? Soruların yanıtı haberimizde…

10.05.2024-12:45 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-17:18) DGS 2024 başvuruları başladı mı? DGS başvurusu nasıl yapılır?

Ön lisans mezunu olduktan sonra lisans eğitimiyle eğitim hayatını sürdürmek isteyen öğrencilerin gireceği 2024 Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) ne zaman başlayacağı sorusu merak ediliyordu. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre DGS başvuru tarihi belli oldu. Peki DGS 2024 başvuruları başladı mı? DGS başvurusu nasıl yapılır?

DGS 2024 başvuruları başladı mı?

Dört yıllık lisans programlarına geçiş fırsatı sunan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), mezuniyet aşamasına gelmiş ya da son sınıfta olan iki yıllık program öğrencilerinin kapısını çalıyor. Başvuruların kabul edileceği tarihler ise 10-20 Mayıs arasında olacak.

DGS başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru sürecine katılmak isteyen adaylar, 2024 DGS Başvuru Kılavuzu’nda belirtilen adımları takip etmeliler. Kılavuzda, başvuru süreciyle ilgili detaylar ve dikkat edilmesi gereken noktalar yer alacak. Adaylar, ÖSYM şifreleriyle AİS sistemine giriş yaparak sınava başvurabilecekler. 

DGS 2024 başvuruları başladı mı? DGS başvurusu nasıl yapılır?

Sınav ücretini ÖSYM tarafından belirtilen banka hesaplarına veya ödeme kanallarına yatırdıktan sonra başvurularını tamamlayabilecekler. Bu başvuru sürecine katılabilecek adaylar arasında iki yıllık önlisans programlarından mezun olanlar, staj hariç mezuniyet koşullarını karşılayan son sınıf öğrencileri ve yurtdışındaki önlisans programlarından denklik alan adaylar bulunuyor.

DGS ne zaman yapılacak?

Başvuru sürecine geçmeden önce tüm adayların, 2024 DGS Başvuru Kılavuzu’nu dikkatlice incelemeleri öneriliyor. ÖSYM’nin resmi takvimine göre, 2024 Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran tarihinde düzenlenecek. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler, puanlarına göre tercihlerini yapacaklar. 

DGS başvuru ücreti ne kadar?

2024 DGS başvuru ücreti henüz belirlenmedi. Bu bilgi, başvuru kılavuzunda yer alacak ve ÖSYM tarafından duyurulacak. Geçen yılın sınav ücreti 270 lira olarak belirlenmişti ve güncel ücretle başvuru tamamlanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal