Milli Eğitim Bakanlığı iddialarla ilgili duyurdu: 10 Mayıs’ta okullar tatil olacak mı? Yarın okullar tatil mi?

İstanbul Eyüpsultan’daki özel okulun müdürü İbrahim Oktugan’ın Irak uyruklu eski bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından yarın (10 Mayıs) Türkiye genelinde öğretmenlerin ders bırakacağı iddia edildi. Peki 10 Mayıs’ta okullar tatil olacak mı? Yarın okullar tatil mi? İşte soruların yanıtları…

09.05.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 09.05.2024-16:56) Milli Eğitim Bakanlığı iddialarla ilgili duyurdu: 10 Mayıs’ta okullar tatil olacak mı? Yarın okullar tatil mi?

Eyüpsultan’daki bir özel okulun müdürü olan İbrahim Oktugan’ın eski bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından ülke genelindeki öğretmenler bugün ilk derse girmezken yarın yani 10 Mayıs günü de Türkiye genelinde okullarda ders bırakacaklarını duyurunca vatandaşlar 10 Mayıs’ta okullar tatil olacak mı? Yarın okullar tatil mi? gibi soruların yanıtlarını sorgulamaya başladı. 

10 Mayıs’ta okullar tatil olacak mı?

Sosyal medyada dolaşan "Okullar yarın tatil" iddialarına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

MEB, bu iddiaları yalanlayarak eğitimin planlandığı şekilde devam edeceğini ve bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendirdiğini belirtti. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını ele almak üzere dört eğitim sendikasıyla bir araya geldi. 

Milli Eğitim Bakanlığı iddialarla ilgili duyurdu: 10 Mayıs’ta okullar tatil olacak mı? Yarın okullar tatil mi?

Görüşmenin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ile basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." diyen bir medeniyetin ve "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." cümlesiyle öğretmenlik mesleğini yücelten bir geleneğin mirasçıları olduklarını vurguladı.

10 Mayıs’ta okulların tatil olmayacağı dile getirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal