Sözleşmeli öğretmenleri ilgilendiren karar: Mülakat puanındaki değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı

Sözleşmeli öğretmenlerin istihdamıyla ilgili olarak uygulanan mülakat puanının yüzde 50’sinin KPSS, yüzde 50’sinin ise sözlü sınav puanı olarak belirlenmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

14.05.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 14.05.2024-17:16) Sözleşmeli öğretmenleri ilgilendiren karar: Mülakat puanındaki değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı

Sözleşmeli öğretmenlerin istihdamıyla olarak Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında kritik bir karar yayımlandı. Güncel yasal düzenlemelere ve sonrasındaki ikincil mevzuatlara göre, öğretmen atamaları artık mülakat notlarıyla yapılıyor. Bu sistemde, KPSS puanlarıyla belirlenen sıralamada başarılı olan öğretmen adayları arasından tüm atamalar mülakatla yapılıyordu.

Sözleşmeli öğretmenleri ilgilendiren karar

İHA’da yer alan habere göre; Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik değişikliğiyle birlikte, sözleşmeli öğretmen atamalarında artık mülakat puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si toplamından oluşacak şekilde belirlenecek.

Sözleşmeli öğretmenleri ilgilendiren karar: Mülakat puanındaki değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı

Sınavlar 1 Temmuz’da yapılacak

Bu yeni uygulama ilk olarak 20 bin öğretmen atamasında hayata geçirilecek. Ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri, 20-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Adayların katılacakları sözlü sınavların gerçekleştirileceği merkezler ise 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında objektif kriterlere dayalı olarak sözlü sınavların yapılması için yazılı sınavlardaki uygulamalara benzer bir dizi önlemi hayata geçirecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal