Uzmanlardan Uyarı Üstüne Uyarı Geldi: Gram Altın Ne Zaman Yükselişe Geçecek?

Gram altın yükselecek mi? Altın fiyatları düşer mi? 7 Şubat güncel altın fiyatları nedir? sorularına yanıt arayan yatırımcılar haftanın ilk iş günüyle birlikte son dakika güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. 

07.02.2022-16:42 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-17:29)

Uzmanlar altın fiyatlarıyla ilgili: "Özelikle Fed'in mart ayında yapacağı faiz artırımının yüzde kaç olacağı önemli. Eğer enflasyonda önlenemeyecek bir yükseliş söz konusu olursa altın bundan pozitif etkilenebilir ve gram altın 850-875 seviyelerine kadar çıkabilir. Fakat 800 bandı çok önemli." ifadesinde bulundu. 

Gram altın son dakika itibarı ile haftanın ilk iş gününde 790 lira seviyelerinden işlem görüyor. Altın için orta ve uzun vadede görünümün yükselişe işaret ettiğini belirten uzmanlar, özellikle Fed'in mart ayında yapacağı faiz artırımının yüzde kaç olacağının çok önemli olacağını ifade etti. 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Gram altın alış fiyatı: 789,38 TL 

Gram altın satış fiyatı: 789,54 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR? 

Çeyrek altın alış fiyatı: 1.280,00 TL 

Çeyrek altın satış fiyatı: 1.306,00 TL 


YARIM ALTIN NE KADAR? 

Yarım altın alış fiyatı: 2.568,00 TL 

Yarım altın satış fiyatı: 2.611,00 TL 

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR? 

Cumhuriyet altını alış fiyatı: 5.107,00 TL 

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 5.215,00 TL 

22 AYAR BİLEZİK NE KADAR? 

22 ayar bilezik alış fiyatı: 718,77 TL 

22 ayar bilezik satış fiyatı: 724,93 TL 

ORTA VE UZUN VADEDE ALTIN FİYATLARI 

Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Jerome Powell: "Faizleri artırma ya da artırmama kararını Mart toplantısında vereceğiz. Faizi, Mart toplantısında artırma niyetindeyiz. Bunu yapmak için koşullar uygun, riskleri gözlemliyoruz." açıklamalarında bulunmuştu. 

Doların en çok işlem gördüğü para birimlerine karşı değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen hafta hızlı bir yükseliş kaydettikten sonra pazartesi günü yüzde 0,6 düşüş kaydederek kazançlarının önemli bir kısmını geri verdi. 

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, şu an için altını baskılayacak en önemli faktörün reel faizler olduğunu fakat artan enflasyondaki yükselişin devam etmesini beklediklerini belirtti. "Altın için orta ve uzun vadede görünüm yükselişe işaret ediyor" diyen Moya, kısa vadede Fed'in şahin duruşunun değerli metalin fiyatlarını baskılayacağını vurguladı. 


ALTIN NEYİ BEKLİYOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Fed, daha kısa vadede faiz artırımlarına başlayacağının sinyalini vermesi ve Rusya-Ukrayna konusundaki jeopolitik gerginliklerin altının daha fazla gerilemesini önlediğini belirterek: "Özelikle Fed'in mart ayında yapacağı faiz artırımının yüzde kaç olacağı önemli. Eğer enflasyonda önlenemeyecek bir yükseliş söz konusu olursa altın bundan pozitif etkilenebilir ve gram altın 850-875 seviyelerine kadar çıkabilir. Fakat 800 bandı çok önemli. Bu eşik aşılırsa yukarı yönlü bir seyir olabilir. Ancak Amerika'da enflayonu önleyici tedbirler daha şahince olursa gram altın 800 lira seviyelerinde kalabilir. Altın alıcılarının kısa vadeli değil orta ve uzun vadeli düşünmelerini daha doğru buluyorum." değerlendirmelerinde bulundu. 

FAİZ ARTIRIMI FİYATLAMASI BAŞLADI 

Fed Başkan Yardımcısı Adayı Lael Brainard, ABD Senatosu'nda katıldığı oturumda, martta faiz artırımına açık olduğunun sinyalini verdi. Yıl boyunca birkaç faiz artışının öngörüldüğüne işaret eden Brainard, varlık alımları biter bitmez faiz artırımı yapabilecek durumda olacaklarını düşündüğünü söyledi. Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri sonrası, tahvil piyasalarında Fed'in yüzde 97 ihtimalle martta en az 24 baz puan faiz artışına gideceği fiyatlanıyor. 

800 TL VE ALTLARI ALIM FIRSATI 

Gram altının fiyatlamasının önemine değinen Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy: "Önümüzdeki 2-3 aylık sürece bakıldığında halen ısrarla 800TL altındaki seviyelerin önemli alım fırsatlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal