Uzmanlar Aileleri Uyardı: Diyarbakır’da 80 Çocuktan 20’sinin Koronavirüs Testi Pozitif!

Sağlık Bakanlığı, illere göre her 100 kişide görülen Kovid-19 vaka haritasında yer alan Diyarbakır’da çocuk vaka oranlarında artış yaşandığı kaydedildi. Diyarbakır’da 80 çocuktan 20’sinin testinin pozitif çıktığı ifade edildi.

07.02.2022-16:56 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-17:07)

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 vaka sayısının 100 binde 243,07, aşılama oranın ise 63,7 olduğu Diyarbakır’da çocuk vaka oranlarında artış yaşandığı belirtildi. Uzm. Dr. Semih Canpolat, ‘Günlük koronavirüs şüphesiyle 80 çocuktan 20’sinin testi pozitif çıkıyor’ ifadelerine yer verildi. 

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Semih Canpolat, söz konusu durumla ilgili olarak ebeveynleri uyardı. Koronavirüse yakalanarak hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören çocukların ailelerinin yüzde 50’sinin aşısız olduğu, diğer ailelerinin ise aşılarını tam yaptırmadığını ifade eden Uzm. Dr. Canpolat, Maske, mesafe ve temizlik hususlarına uymak noktasında biraz daha esnek davranıldığını görüyoruz. Okulların açılması ile birlikte bu ortam ister istemez biraz daha dağılmış oluyor. Bizim daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bir virüs var, bu virüs mutasyon geçiriyor. En son hali Omicron’un bulaşıcılığının fazla olduğunu biliyoruz. Kısıtlı alanlarda daha az vakit geçirmeye gayret göstermemiz gerekiyor. Bu Omicron’un da çocuklarda da olduğunu vaka artışlarından da tespit edebiliyoruz. Paylaştığımız rakamlarda bunu teyit ediyor’ diye konuştu. 


ÇOCUK VAKA SAYILARI ARTIŞTA

Açıklanan verilere göre, son bir haftada günlük 50 olan vaka sayısının 80’ çıktığına dikkat çeken Uzm. Dr. Semih Canpolat, ‘Günlük koronavirüs şüphesiyle 80 çocuktan 20’sinin testi pozitif çıkıyor. Hastanede şu an 3’ü yoğun bakım, 18’i kliniklerde olmak üzere 21 çocuk pozitif, 13'ü de şüpheli olarak tedavi altında. Daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü 3 hastamız yoğun bakımda tedavi görüyor. Entübe değiller. Ailelerin de aşılı olmasını istiyoruz. Yatan hastalara baktığımız zaman yüzde 50’sinden fazlısının aşısız olduğunu görüyoruz. Diğerleri de eksik aşılı. Bu konuda biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor’ ifadelerine yer verdi. 

İLK GÜNLERDEKİ GİBİ DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Semih Canpolat, ‘Bu bir gerçek, virüs var, mutasyon geçiriyor. Bulaştırıcılığı fazla olmakla birlikte klinik semptomu daha hafif seyreden bir virüsle karşı karşıyayız. Aileler olabildiğince temizlik, maske ve mesafeye dikkat ederse, ilk günlerdeki gibi daha bir dikkatli olursa bunun da virüsün gücünü zayıflatarak en kısa zamanda bu virüs belasından da kurtulmuş oluruz’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal