Altına Yatırım Yapmayı Düşünenler Dikkat! Piyasa Uzmanı İslam Memiş Tarih Vererek Uyardı

Yatırımcılar, Altın alım satım için doğru zaman mı? 4 Şubat altın fiyatları nedir? Gram altın düşecek mi yükselecek mi?” sorusuna yanıt arıyor. ABD Tarım dışı istihdam verisi öncesi İslam Memiş altın yatırımcısına tarih vererek uyardı.

04.02.2022-15:06 - (Son Güncelleme: 04.02.2022-17:34)

Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası’nın daha şahin bir tutum davranmasıyla sert bir düşüş kaydettikten sonra yeni yeni toparlamaya başladı. Gelen son dakika bilgisine göre gram altın fiyatı 788 TL'yi gördü Diğer taraftan altın yatırımcısının gözü bugün açıklanacak olan tarım dışı istihtam verisinde olacak.

Altın fiyatları yatırımcıların hedefinde kalmaya son sürat devam ediyor. Gün içerisinde sürekli takip edilen altın fiyatları için son dakika gelişmeleri araştırılırken, 28 Ocak Salı günü yatırımcılar “Güncel altın ve dolar kuru fiyatları nedir? Gram altın düşecek mi yükselecek mi? sorularına yanıt arıyor. ABD Tarım dışı istihdam verisi öncesi altın gram ve ons fiyatı için tahminde bulunan İslam Memiş’ten kritik yorum geldi.


İSLAM MEMİŞ TARİH VEREREK UYARDI

Piyasa uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarının geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Gram altın 790-795 fiyat aralığında devam ediyor. FED'in faiz artırımlarıyla baskı altında kalan düşecek olan ons altın altın var karşımızda. Bu da 1750 belki 1650 dolar seviyesine geri çekilmeyi gündeme getirebilir. Altın fiyatları dünyada artan enflasyon fiyatlamasını daha başlatmadı. Eğer altın enflasyon fiyatlamasına başlar ve bunun yanında jeopolitik risklerde artamaya devam ederse ons altın 2000 bin dolarların üzerine çıkabilir. Kısa vadeli yükselişlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Şubat ayının sonuna kadar gram altın tl fiyatının 750 lira seviyesine kadar geri çekilebileceğini söyleyebilirim.


GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın Dolar/TL ’nin geçen hafta 13,45-13,65 arasında dalgalanmasına rağmen küresel altın fiyatlarındaki düşüşle gerilemişti. Yeni haftaya da küresel altın fiyatlarının etkisiyle başlayan gram altın, dolar kuru ve küresel altın fiyatlarındaki yatay seyirle 788 TL seviyesinde bulunuyor.

ONS ALTIN FİYATI

Altın yatırımcılarının ADP özel sektör istihdam verisinden son tarım dışı istihdam verisine odaklanmasıyla kazançlarını koruyan ons altın, AMB’nin görece şahin açıklamalarına rağmen cuma günü sabah saatlerinde 1.807 dolar seviyesinde bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal