İslam Memiş'ten Dolara Ve Altına Yatırım Yapanlara Kritik Uyarı! Bu Tarihlere Dikkat

Altın ve para piyasaları haftaya düşüşle başlarken ocak ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasına az bir süre kaldı. Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, kritik öneriler verdi.

31.01.2022-17:23 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-17:27)

Dolar, altın ve Euro haftaya düşüşle başladı. Para ve altın piyasalarının seyrinin hangi yönde ilerleyeceği vatandaşın gündeminde. Öte yandan bu haftanın en kritik tarihi ise 3 Şubat. Ocak ayı enflasyon rakamları açıklanacak. 


DOLARDA 12.60 VE 12.20 SEVİYELERİNİ GÖREBİLİRİZ

Dolar endeksinde bu hafta boyunca düşüşlerin devam edeceğini söyleyen İslam Memiş, şubat ayı boyunca dolar üzerindeki bu baskının devam edeceğini belirterek 'Dolarda yurt içi piyasalarda 13.30 TL seviyelerini görebiliriz. Devamında ise 12.60 ile 12.20 seviyelerini görebiliriz. 17 Şubat Merkez Bankası kararıyla dolar üzerindeki baskılanma devam edecek. 3 Şubatta enflasyon rakamları açıklanacak, o tarihte biraz yükselebilir ancak sonrasında yeninden düşüşe geçecek' açıklamasında bulundu. 

ALTINDA SON 1 AY

İslam Memiş, gram altının şubat ayında düşeceğini söyledi. Bu seviyelerin altın için alım seviyesi olduğunu belirten Memiş, hem jeopolitik nedenler hem de enflasyon nedeniyle altın fiyatının artacağını kaydetti. 'Şubat ayı son alım fırsatı' diye söyleyen Memiş, yıl içerisinde gram altında 1.400 seviyelerinin görüleceğini dile getirdi.

50 BAZ PUANA ÇIKARTABİLİR

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) yılın ilk çeyreğinde faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini düşünen İslam Memiş, bu düşüncesini şubat ve mart ayları için de geçerli olduğunu belirtti. Ancak TCMB’nin yaz aylarında faiz indirimine devam edeceğini belirten Memiş, TCMB’nin Amerikan Merkez Bankasının (Fed) mart ayındaki faiz kararlarını görmek isteyebileceğini vurguladı. Memiş, Fed’in 5 kez faiz arttıracağına dair iddiaları şöyle değerlendirdi: “3 kez faiz arttıracağı düşüncesindeyim. Belki 25 baz puan artırımını 50 baz puana çıkartabilir.'


BİTCOİN'DE SERT DALGALANMALAR OLACAK

Bitcoin’de de sert dalgalanmalar olacağını belirten Memiş, yaz aylarında altın, dolar ve kripto paraların yarışacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal