Son Dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten KDV açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gıda sektöründeki KDV istismarını önlemeye yönelik olarak Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin, işletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru bir şekilde belgelendirilmesi amacıyla yapıldığını açıkladı.

27.04.2024-12:45 - (Son Güncelleme: 27.04.2024-16:12) Son Dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten KDV açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gıda sektöründeki KDV istismarını önlemek amacıyla hazırladığı düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Bu düzenlemenin temel amacının, işletmelerin vatandaştan aldığı KDV'yi doğru bir şekilde belgelendirerek, vergi istismarının önüne geçmek olduğunu belirtti.

Düzenlemeyle birlikte, gıda sektöründeki KDV istismarının önüne geçilmesi ve vergi gelirlerinin doğru bir şekilde toplanması hedefleniyor. Bakan Şimşek, bu adımın sektördeki rekabeti de adil bir zemine taşıyacağını vurguladı.


"KDV artışı yapılmadı"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerdeki KDV'lerin artırıldığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, "KDV artışı yapılmadı" dedi.

Bakan Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerdeki KDV'lerde bir artış olmadığını belirtti. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile KDV oranlarında herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Ancak yapılan denetimlerde, bazı lokanta veya kafelerin yeme içme hizmeti yerine et, su, meyve suyu gibi ürünleri satmış gibi göstererek KDV oranını yanlış hesapladığı tespit edildi. Bu durumun suistimale ve yanlış uygulamalara neden olduğunu ifade eden Şimşek, bu tür hataların önüne geçmek için düzenleme yapıldığını belirtti.

Bakan Şimşek, işletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru bir şekilde belgelendirilmesini sağlamak amacıyla düzenlemenin yapıldığını ve bu konuda hassasiyet gösteren vatandaşlara teşekkür etti.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal