ABD’de yılın ilk iflası: Republic First Bank kapandı

ABD’de 2024 yılının ilk iflası geldi. ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından yapılan açıklamada, Philadelphia’da faaliyet gösteren Republic First Bank’ın kapandığı ve Fulton Bank’a devredildiği bildirildi.

27.04.2024-10:37 - (Son Güncelleme: 27.04.2024-17:00) ABD’de yılın ilk iflası: Republic First Bank kapandı

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), 2024 yılının ilk iflas haberini duyurdu. FDIC’den yapılan açıklamada, Philadelphia’da faaliyet gösteren Republic First Bank’ın kapandığı ve Fulton Bank’a devredildiği bildirildi.

Republic First Bank kapandı

Haber7’de yer alan habere göre; açıklamaya göre, mevduat sahiplerinin korunması amacıyla FDIC, Fulton Bank ile mevduatların neredeyse tamamının ve Republic First Bank'ın varlıklarının büyük bir kısmının satın alınmasını kararlaştırdı. 

ABD’de yılın ilk iflası: Republic First Bank kapandı

Republic First Bank'ın New Jersey, Pensilvanya ve New York'taki 32 şubesi, yeniden Fulton Bank'ın şubeleri olarak faaliyet gösterecek ve Republic First Bank müşterileri artık Fulton Bank müşterisi olacak. 

31 Ocak itibarıyla Republic First Bank'ın toplam varlıklarının yaklaşık 6 milyar dolar ve toplam mevduatının 4 milyar dolar civarında olduğu, bankanın iflasının FDIC'ye maliyetinin ise 667 milyon dolar olması bekleniyor. Bu yıl ABD'deki ilk banka iflasının gerçekleştiği de belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal