Türkiye'de Doğa Kaçamağı için En İyi Lokasyonlar

Pandemi yüzünden uzağa seyahat edemesek de Türkiye'de küçük kaçamaklar için çeşitli sessiz ve keyifli konumlar bulunuyor. Şehirden uzaklaşmayan istenler için birkaçını sıraladık.

08.02.2021-14:28 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-14:28) Türkiye'de Doğa Kaçamağı için En İyi Lokasyonlar

Yaklaşık bir yıldır pandemi yüzünden hepimiz evimize kapandık. Apartmanlar ve yüksek binalar dışında hiçbir şey göremiyoruz. Stresli şehir hayatından uzaklaşmak istesek de seyahat yasakları var. Fakat Türkiye'de küçük ve keyifli kaçamaklar için harika lokasyonlar bulunuyor. 

KIYIKÖY

Kırklareli, Vize'de bulunan Kıyıköy bir sahil kasabasıdır. İstanbul'dan yaklaşık 3 saat uzaklıkta bulunuyor. Kıyıköy'de konaklamak için otel ve pansiyonun yanı sıra kamp bölgeleri de mevcut. Sessiz sahilde yada yeşilliklerle çevrili nehir boyunda yürüyüş yaptıktan sonra Aşıklar Tepesine tırmanıp gün batımını izleyebilirsiniz. Burada tarihi değer taşıyan bölgeler de bulunuyor. Bizans döneminden kalan en iyi kaya manastırlarından biri olan Aya Nikola Manastırı, Jüliyen döneminde inşa edilmiş ve içinde keşişler için kayadan oyulmuş odalar var. Fakat Kıyıköy'de şehir hayatından uzaklaşmanın en etkili yolu, küçük balıkçı teknelerine yaklaşıp kasaba halkıyla çayınızı yudumlayarak muhabbet etmek.

Kıyıköy

KERPE

Kocaeli, Kandıra'da bulunan Kerpe, İstanbul'dan yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunuyor. Denize girmeyi seviyor fakat kalabalıktan hoşlanmıyorsanız burası tam size göre! Kumcağız Plajında denize girebilir ve buradan da Kartal Kayalarının doğal güzelliğini keşfedebilirsiniz. Eğer Kerpe'nin sakinliğine doyamayıp bir gün daha kalmak isterseniz, pansiyondan kamp alanına kadar birçok seçenek bulunuyor. Kerpe'de deniz rüzgarı saçınızı savuştururken suyun yüzyıllar içinde oluşturduğu olağanüstü kaya formasyonlarının tadını çıkarabilirsiniz.

Kerpe Kaya Formasyonları

SAPANCA

Sakarya'da bulunan Sapanca, yazılı kayıtlara göre MÖ 1200 yılında Frigyalıların gelmesiyle yerleşim alanı haline gelmiş bir bölgedir. Hatta Evliya Çelebi bir Erzurum seyahatinde buradan geçtiğini belirtmiş. Dört duvar arasında kurtulmak istiyorsanız fakat kamp yapmaktan hoşlanmıyorsanız tarih dolu İstanbul'dan yaklaşık 2 saat uzaklıktaki Sapanca tam size göre. Bungalov evlerde kalarak hem rahatça ihtiyaçlarınızı karşılayıp hem de doğayla iç içe olabilirsiniz. Sapanca Gölünün manzarasına karşı bisiklet de sürebilir piknik de yapabilirsiniz. Yazın da kışın da kafa dinlemek için Sapanca aklınızda tutmanız gereken bir yer. 

Sapanca Gölü

POLONEZKÖY

İstanbul'dan yaklaşık 1 saat uzaklıkta yer alan Polonezköy, 1830 Polonya Ayaklanmasından sonra Polonyalı sürgünler tarafından kurulmuş bir köydür ve Polonya Ulusal Bayramları hala kutlanmaktadır. İster bisiklete binin ister yavaşça yürüyün, yaprakların renk cümbüşü içinde ormanda dolaşmak tüm yorgunluğunuzu üstünüzden atmaya yetecektir. Çoğunluk buraya günübirlik gitse de kalabileceğin birçok güzel pansiyon ve otel bulunuyor. Bunun yanı sıra kamp yapmak için alanlar da mevcut. Polonezköy'ün akşamını da tecrübe etmenizi öneririm. İnsan sesleri azaldıkça yükselen kuş ve yaprak sesleri ve akşam gökyüzündeki sayısız yıldız sizi tüm stresinizden arındıracaktır. 

Polonezköy

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal