İstanbul'da Analog Fotoğrafçılık İçin En İyi Konumlar

Hızlı yaşamın yavaşlatmanın en güzel yollarından biri olan analog fotoğrafçılık, hem gençlerin hem de yetişkinlerin hobisi olarak yeniden hayata döndü. İstanbul'da analog makinenizle dolaşabileceğiniz birçok yer var ve biz de sizin için en iyi konumları bir araya getirdik.

08.02.2021-13:11 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-13:11) İstanbul'da Analog Fotoğrafçılık İçin En İyi Konumlar

Sürekli gelişen dijital dünyada telefonlarımız sayesinde kolay ve rahatça fotoğraf çekebiliyoruz. Fakat fotoğraf çekmek eskiden bu kadar kolay değildi. Zaman ve sabır isteyen bir süreci vardı. Daha fazla emek harcanıyordu ve de sonucun bilinmezliğinin kattığı bir heyecanı da vardı. Muhtemelen tam da bu heyecan yüzünden analog makinelere ilgi artmaya başladı. Hızlı yaşamın yavaşlatmanın en güzel yollarından biri olan analog fotoğrafçılık, hem gençlerin hem de yetişkinlerin hobisi olarak yeniden hayata döndü. İstanbul'da analog makinenizle dolaşabileceğiniz birçok yer var ve biz de sizin için en iyi konumları bir araya getirdik. 

BALAT

Renkli evleri ve dik yokuşları ile Balat adeta bir fotoğraf stüdyosuna benziyor. Eski binaların arasında asılı çamaşır ipleri ve pencereden sarkan bitkiler Balat'ı geçmişten bir kareye dönüştürüyor. Dik yollarını sayesinde burada farklı açılardan kareler yakalayabilirsiniz. Eğer insan portreleri çekmeyi seviyorsanız Balat'ın esnafı da yerlileri de cana yakın ve muhabbeti seven insanlar olduğundan çekinmeden izin isteyebilirsiniz. Elinizde kamera dolanırken yorulursanız Balat'ta Naftalin ya da Vanilla gibi birbirinden güzel retro kafeler de bulunuyor. Hatta bu kafeler arasında Balat Kadraj adlı kafeni işletmecisi bir fotoğraf sanatçısı. Burada fotoğraf hakkında güzel sohbetler kurabilirsiniz. 

Balat

FERİKÖY ANTİKA PAZARI

Retro akımını seviyorsanız Feriköy Antika Pazarı tam size göre! Eski saatlerden plaklara kadar her türlü eşyayı bulabileceğiniz bu pazarda alışveriş yaparken harika kareler yakalayabilirsiniz. Siyah beyaz film kullanarak fotoğraflarınızı adeta geçmişte çekilmiş hissini verebilirsiniz. Feriköy Antika Pazarının güzel bir yanı daha var. Koleksiyonunuz için olsun, kullanmak için olsun burada her türlü analog kamerayı bulabilirsiniz ve yıllardır kameralarla uğraşan satıcılardan analog fotoğrafçılık hakkında yeni bilgiler edinebilirsiniz. 

Feriköy Antika Pazarı

KARAKÖY

Vapurlarıyla ünlü olan Karaköy küçük olsa da güzel fotoğraflar çekmek için ideal bir konum. Hatta ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in en sevdiği konumlardan biri Karaköy'dür. Vapurdan indikten sonra Galata Köprüsündeki balıkçıları çekebilirsiniz. Buradan sonra sokaklara dalıp eski esnafları çalışırken yakalayabilirsiniz. Yorulunca dinlenebileceğiniz hatta dinlenirken bile harika kareler yakalayabileceğiniz kafeler de bolca bulunuyor. Gün batımında iskeleye geri dönüp martıların kanatları arasından gülümseyen güneşi yakalayabilirsiniz.

Karaköy

İSTANBUL VAPURLARI

Etkileyici kareler yakalamak için sabit konumlar yerine hareket halindeki araçları da kullanabilirsiniz. Vapurla ulaşım dünyada çok az şehirde bulunan bir özellik ve bu fotoğraf çekenler için harika bir fırsat. Günün her saatinde İstanbul'un çok fazla yüzünü aynı anda görebilirsiniz. Vapurda çayının yudumlayanları, martıları besleyenleri, denizin ortasında dikilen Kız Kulesi'ni veya Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü çekebilirsiniz. Adalar vapuruna binip İstanbul'un uzaktan görünümünü kareleyebilirsiniz.

İstanbul Vapurları

Uzun yıllardır fotoğraf sanatçılarının favori konumlarından biri olan İstanbul'un farklı konumlarını kamera lenslerinizden bir daha keşfedin!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal