Sakurajima Yanardağı Nerede?

Sakurajima Yanardağı'nda bu sabah saatlerinde meydana gelen patlama üzerine Sakurajima'nın nerede olduğu araştırılmaya başlandı. Sakurajima Yanardağı nerede? Sakurajima Yanardağı konumu neresi?

08.02.2021-13:24 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-13:24) Sakurajima Yanardağı Nerede?

Sakurajima Yanardağı'nın zirvesindeki kraterden yükselen kül bulutu üzerine Sakurajima Yanardağı'nın nerede olduğu araştırılmaya başlandı. Dönem dönem gündeme gelen yanardağ patlamaları gündemde yer tutabiliyor. Peki Sakurajima Yanardağı nerede? 

SAKURAJIMA YANARDAĞI NEREDEDİR?

Sakurajima Yanardağı'nda meydana gelen patlama üzerine Sakurajima Yanardağı'nın nerede olduğu merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. Sakurajima Yanardağı Japonya'nın güneyinde Kagoşima Körfezi'nde yer alıyor. 

SAKURAJIMA YANARDAĞI'NDA PATLAMA

Bir yarımada üzerinde bulunan aktif Sakurajima Yanardağı'nın zirvesindeki kraterden kül bulutu yükselmeye başladı. Patlamanın gerçekleştiği yanardağda küllerin, 2 bin 500 metreye kadar yükseldiği ifade edildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı, patlamanın devam etmesi halinde volkan kayalarının ve lav akıntısının 1 kilometre çapındaki çevreye yayılabileceği hakkında uyarıda bulundu.

Sakurajima Yanardağı'nın bulunduğu yarımada eskiden Kagoşima Körfezi içinde ayrı bir adayken, 1914'te yaşanan büyük yanardağ patlamasının ardından lavların doğudaki kıyı hattını doldurmasıyla Osumi Yarımadası ile birleşmişti. Patlama, Japonya tarihindeki en büyük yanardağ patlaması olarak kayıtlara geçmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal