Türkevi’ne levyeli saldırı düzenlemişti: Saldırganın dosyası kabarık çıktı

ABD’deki Türkevi’ne levye ile saldıran Recep Akbıyık ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre Akbıyık’ın daha önce de çeşitli suçlara karıştığı öğrenildi.

26.05.2023-09:56 - (Son Güncelleme: 26.05.2023-17:20)

New York şehrindeki Türkevi’ne zarar veren 29 yaşındaki Recep Akbıyık’ın Giresun’un Dereli ilçesine kayıtlı olduğu ve ailesinin İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yaşadığı öğrenildi. Türkiye'de 'uyuşturucu kullanmak, temin etmek, satışı yapmak, yaralama, kavga, tehdit' gibi suçlardan kaydı bulunan Akbıyık'ın ailesi uyuşturucu tedavisi yaptırmak istediği ancak Akbıyık’ın tedaviden hep kaçtığı kaydedildi.

Saldırganın dosyası kabarık çıktı

Gemi adamı olan fakat çalışmayan Recep Akbıyık ailesinden uzaklaşarak bir süre Antalya'ya gitti. Antalya'da da madde bağımlılığı devam eden Akbıyık, orada da bazı suçlara karıştı.

Akbıyık'ın geçen yıl ekim ayında Meksika'ya gittiği 3 ay önce de kaçak yollarla oradan Amerika'ya geçtiği öğrenildi.

Türkevi Saldırısı

Alkol ve uyuşturucu kullandığı ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Akbıyık'ın daha önce annesi Münevver Akbıyık'ı darp ettiği ortaya çıktı.

Baba Kerim ve anne Münevver Akbıyık'ın çok sayıda suç kaydı olan oğullarını evlatlıktan reddettikleri iddia edildi.

Sarıyer'de yaşayan ailesini en son 3 ay önce arayan Recep Akbıyık'ın, sürekli olarak takip edildiğini ve birilerinin kendisini zehirlemeye çalıştığını söylediği öğrenildi.

Bu benim oğlum

Firari saldırgan Recep Akbıyık'ın babası Kerim Akbıyık'ın New York'ta gerçekleşen saldırıdan sonra oğlunu televizyonda gördüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek "Bu benim oğlum" dediği ve gerekli bilgileri polislere aktardığı bilgisine ulaşıldı. Türkevi'ne saldırının ardından şüpheli Recep Akbıyık, ABD'de her yerde aranıyor. Türk makamlarının ABD güvenlik birimleri ile irtibat halinde olduğu belirtildi.

Türkevi Saldırısı-1

Şüphelinin Türkiye ve ABD'deki telefon ve ilişki trafiğinin de incelendiği öğrenildi. Soruşturmayı hızlandıran New York Polisinin saldırganın kaldığı Evsizler Barınağı'na baskın yaptığı belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal