Trabzonspor şampiyonluğu ne zaman, hangi maçta ilan eder?

Süper Lig'in 2021-2022 sezonunda uzun bir süredir liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor'da tüm gözler şampiyonluğun ilan edileceği maçın hangisi olacağına çevrildi. Bordo-mavili ekibin şampiyonluğunu ne zaman ve hangi maçta ilan edeceği futbol severlerin de merak ettiği konu oldu.

16.03.2022-12:25 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-12:26) Trabzonspor şampiyonluğu ne zaman, hangi maçta ilan eder?

Son olarak çıktığı Göztepe karşılaşmasından da galip olarak ayrılan Süper Lig sezonunun lideri Trabzonspor, yoluna hız kesmeden devam ederken uzun bir süredir oturduğu liderlik koltuğunu da kimseye bırakmaya pek niyetlenmiyor.

Bordo-mavili takım oyuncuları 29'uncu hafta maçında İzmir ekibi Göztepe'yi 4-2 mağlup ettikten sonra ligde son 13 maçı hiç kaybetmemiş olarak geçirdi. Teknik hoca Abdullah Avcı'nın öğrencileri zirvedeki yerini canla başla korurken bordo-mavili taraftarlar ise şampiyonluk hazırlıklarına şimdiden başladılar. 

Trabzonspor şampiyonluğu ne zaman, hangi maçta ilan eder?

2021-2022 sezonunda toplamda 21 galibiyet, 7 beraberlik yaşayan Trabzonspor sadece 1 yenilgi yaşayarak sahadan ayrıldı. Süper Lig'in kalan 9 haftasında rakiplerinin alacağı puanlara bağlı bir şekilde lig tarihinin en erken ilan edilen şampiyonluğu için hazırlanırken hem yönetim hem de futbol yorumcuları  erken şampiyonluk senaryoları kurmaya şimdiden başladılar.

Trabzonspor şampiyonluğu ne zaman, hangi maçta ilan eder?

Trabzonspor'un şampiyonluğunu en erken ne zaman ilan edeceğine dair kurulan senaryolardan biri Konyaspor maçında sonraki maçlar.. Bu maçlarda bordo-mavili ekip şeyet puan kaybetmez ve 12 puan daha toplarsa şampiyonluğu kesinleşecek. Kısacası Abdullah Avcı'nın öğrencileri 4 maçı daha kazanmış olurlarsa 17 Nisan tarihinde sezonun bitime 5 hafta kala şampiyonluk kutlamalarına başlanacak.

Trabzonspor şampiyonluğu ne zaman, hangi maçta ilan eder?

Trabzonspor'da şampiyonluk ilanı için kurulan ikinci senaryoda 3 Nisan tarihinde mücadele edilecek olan Beşiktaş maçı sonrası olarak görülüyor. Bordo-mavili ekip önümüzdeki 2 maçta en az 4 puan toplaması gerekiyor ki şampiyon olma ihtimaline tam olarak sahip olabilsin. Çaykur Rizespor ile Beşiktaş arasında oynanacak olan karşılaşmada Rizespor'un galip gelmesi halinde ve aynı zamanda da Konyaspor'un puan alamaması durumunda Karadeniz fırtınası mutlu sona ulaşmış olacak. 

Trabzonspor'lu oyuncuların önümüzdeki 2 maçta galip gelirse Konyaspor, Başakşehir ve Fenerbahçe'de 3 maçı kaybederse bu durumda Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan etme tarihi yine değişmeyecek ve bordo-mavili ekip o zaman da 3 Nisan günü oynayacağı Beşiktaş maçı sonrası şampiyonluğunu ilan etmeye hak kazanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal