Tokyo Olimpiyatları İptal mi Edildi?

Koronavirüsle mücadelede 4. Dalga yaşayan Japonya’da, Tokyo Olimpiyatları'nın iptal edilmesi konuşuluyor.

28.05.2021-10:58 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-10:58) Tokyo Olimpiyatları İptal mi Edildi?

Tüm dünyayı etkisi altına Kovid-19 salgını etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Koronavirüsle mücadele veren ülkelerin başında Japonya yer alıyor. Ciddi kayıpların yaşandığı ülkede 4. dalga sebebiyle Tokyo Olimpiyatları'nın iptal edilmesi talep edildi. 

UZMANLARDAN OLİMPİYATLAR İPTAL EDİLSİN ÇAĞRISI

Basın toplantısı gerçekleştiren Japonya Doktorlar Birliği Başkanı Ueyama Naoto, sporcu, yetkili ve personel dahil yaklaşık 100 bin kişinin Tokyo'ya geleceğine dikkat çekerek, ülkede hılza artış gösteren kovid-19 vakalarının daha da hızlanacağını belirterek, Tokyo Olimpiyatları’nın iptal edilmesini talep etti.

Tokyo Olimpiyatlarının gerçekleşmesi halinde koronavirüse dair tüm varyantların Tokyo’da toplanacağını ifade eden Ueyama Naoto, ‘Potansiyel olarak virüsün tamamıyla yeni bir varyantının ortaya çıkabileceği’ belirterek turnuvanın iptal edilmesinin daha doğru olacağını öne sürdü.

OHAL UYGULANSA DAHİ DÜZENLENSİN

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı John Coates, turnuvanın Tokyo’da olağanüstü hal uygulansa dahi düzenlenmesini desteklediğini ifade etmişti.

Japonya’da düzenlenen bir ankete göre katılanların yüzde 59,7'si koronavirüsteki artış sebebiyle turnuvanın iptal edilmesini istemişti. 

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenmesine karar verilmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal