Kovid-19 Soy Ağacında Yeni Bir Bulguya Rastlandı

Çin’de maden işçilerinin çalıştığı bir mağarada ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün, yeni bir versiyonuna rastlandı.

26.05.2021-10:17 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-10:20) Kovid-19 Soy Ağacında Yeni Bir Bulguya Rastlandı

Yaklaşık iki yıldır tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele veriyor. Virüs ilk Çin’de bir köyde mağarada çalışan işçilerde görülmüş ve hızlıca tüm ülkeyi etkisi altına almıştı. Yeni yapılan bir araştırmada ise koronavirüs soyağacının yeni bir dalına rastlandığı belirtildi. 

Çin'in Vuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, Kovid-19 salgının çıkış noktası olarak bilinen yarasalar üzerine detaylı bir çalışma yaptı. Araştırmacılar, bu çalışmanın şimdilik koronavirüs hakkında daha ufak ufak bilgiler verdiğini belirtti.

ORTAYA ÇEŞİTLİ İDDİALAR ATILMIŞTI

Yeni tip koronavirüsün kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü heyeti, Kovid- 19 virüsünün Vuhan'daki gıda pazarından kaynaklandığına dair bir kanıtın olmadığını ifade etmişlerdi.

SARS salgını ardından koronavirüsün genetik bilgilerini öğrenmek ve arşivlemek için kurulan enstitü, ‘Koronavirüsün buradaki laboratuvarda yapay olarak üretildiği ve yanlışlıkla dışarı çıktığı’ tartışmalarına neden olmuştu.

İddiaların odağı Çin yetkilileri, söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, ‘Koronavirüs!ün başka bir ülkede ortaya çıktığı ve ithal dondurulmuş deniz ürünleriyle ülkeye geldiğine dair kanıtlanmayan’ karşı kendi iddialarını belirtmişlerdi.


ÇİN, SORUŞTURMA TALEPLERİNİ REDDETTİ

ABD, daha önce yaptığı bir açıklamada koronavirüs salgınına dair Çin’i suçlu bulmuş ve soruşturma başlatmak istemişti. Çin ise bu soruşturma talebini reddetmişti.  Avustralya hükümetinin Nisan 2020'de DSÖ'ye uluslararası soruşturma çağrısı yapması üzerine bu ülkeye de ihracat kısıtlamaları getirmişti.

Ancak virüsün tüm dünyayı hızla etkisi altına almasının ardından ABD, Avustralya, Almanya, Japonya, İngiltere, Rusya, Hollanda, Katar ve Vietnam'dan uzman ve araştırmacılardan meydana gelen heyet, ilk olarak Ocak ayının başında Çin'e gitmiş fakat Pekin yönetiminin geçerli vizelerin alınmadığı uyarısında bulunmasının ardından geri dönmüştü.

Gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından tekrar Çin’e giden uzman heyet, araştırmalarına hemen başlamıştı.

Heyet, 29 Ocak tarihinde başladığı koronavirüs çalışmalarına, ilk vakaların görüldüğü Vuhan'daki deniz ürünleri gıda pazarının ve Hubey Çin ve Batı Tıbbı Bütünleşik Bölge Hastanesi, Vuhan Jinyintan Hastanesi, Hubey Eyaleti Hastalık Kontrol Merkezi ve Hayvan Hastalıkları Merkezini ele larak incelemelerini yapmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal