New York'ta Yahudiler İsrail'in Filistin'e Zulmünü Protesto Etti

ABD'nin New York şehrinde Ortodoks Yahudileri Filistin'e destek vermek ve İsrail idaresinin izlediği politikalarına karşı eylem yaptı.

28.05.2021-09:37 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-10:01) New York'ta Yahudiler İsrail'in Filistin'e Zulmünü Protesto Etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde bir araya gelen yüzlerce Ortodoks Yahudisi, İsrail’in Filistin'e saldırılarını protesto etti.

“SİYONİZM KARŞITLIĞI YAHUDİ KARŞITLIĞI DEĞİLDİR”

Filistinli halkının yanında olduğunu göstermek isteyen Yahudiler ellerine aldıkları "Siyonizm karşıtlığı Yahudi karşıtlığı değildir." yazan dövizlerle Brooklyn Köprüsü'nde yürüyüş yapan protestocular, "İsrail Devleti, Yahudileri temsil etmiyor." sloganları attı.

New York'ta Yahudiler İsrail'in Filistin'e Zulmünü Protesto Etti35

“YAHUDİLERİN İSRAİL DEVLETİNİ DESTEKLEDİĞİ DÜŞÜNÜYOR AMA ASLINDA DURUM BU DEĞİL”

Ortodoks Yahudisi toplumu öncülerinden Haham Hershel Klar, zamanında İsrail ile Filistin arasındaki durumu değerlendirerek şu açıklamada bulundu:

"Tüm Yahudilerin İsrail devletini desteklediği düşünülüyor ama aslında durum bu değil. Bizim toplumumuz İsrail'e karşı ve savaşlarını kınıyor." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail, Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs' tarihinde sivil halka bombalarla, silahlarla sivillere saldırmaya başladı. Hamas ile varılan ateşkesin ardından 1 Mayıs'ta yerel saat ile 02.00'de bitmişti.

New York'ta Yahudiler İsrail'in Filistin'e Zulmünü Protesto Etti32515436

İşgalci İsrail'in saldırıları sonucunda 66'çocuk, 39 kadın olmak üzere toplamda 254 kişi yaşamını yitirmiş, 1948 sivil yaralanmış, binlerce bina enkaza dönüş veya ciddi oranda hasar almıştı.

İsrail, ateşkese rağmen tahriklerine devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal