ABD Başkanı İsrail ve Filistin Hakkında Konuştu

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile yaptığı ikili görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

22.05.2021-13:26 - (Son Güncelleme: 22.05.2021-13:26) ABD Başkanı İsrail ve Filistin  Hakkında Konuştu

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e verdikleri güvenlik taahhütlerinde herhangi bir farklılık olmayacağının altını çizerek, "Bölge ülkeleri İsrail’in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak." dedi. Yaşanan olaylarda ABD'nin İsrail'e verdiği destek ve 735 milyon dolarlık silah satışının bazı Demokrat çevrelerce tenkit edilmesine cevap vere Biden, "İsrail'in güvenliği için verdiğim taahhütlerde bir değişiklik yok. Bölgede iki devletli çözüme hala ihtiyacımız var, sorunlara tek çözüm bu olacaktır." İfadelerini kullandı.

''BARIŞ OLMAYACAK''

Biden, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde Batı Şeria'nın güvenliği için de kendilerine olacağını vurgulayarak, "Aynı zamanda İsraillilere, Kudüs'teki toplumlararası çatışmaları durdurmaları gerektiğini de söyledim." şeklinde konuştu.

Gazze'yi yeniden inşa etmek için diğer ülkelerle birlik olup ekonomik bir paket yapılması adına çalışmalar yapacağını söyleyen Biden, "Bölge ülkeleri İsrail’in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak." dedi.

''NETANYAHU BANA VERDİĞİ SÖZLERİ HEP TUTMUŞTUR''

Biden, kendisine gelen "Son bir haftada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "İnsanlarla yaptığım özel görüşme ve müzakereler hakkında konuşmam. Ancak geçen defasında ateşkes 56 günde sağlanmıştı. Şimdi sağlanan ateşkesin korunması için dua ediyorum. Binyamin Netanyahu'dan söz aldım, o bana verdiği sözleri hep tutmuştur." şeklinde karşılık verdi.

''ABBAS, FİLİSTİN HALKININ LİDERİ OLMALI''

Batı Şeria'daki Filistinli insanların yaşamının kendisi için önemli olduğunu söyleyen Biden, "Abbas, Filistin halkının lideri olarak görülmeli, bizim terör örgütü olarak tanıdığımız Hamas değil." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal