Biden Kendisiyle Çelişiyor! İsrail’e Füze Satıp Ateşkesi Destekledi

İki yüzlü Biden yaptıklarıyla çelişti. İşgalci İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarına füze satışı desteği veren ABD Başkanı Biden, şimdi de bebek katili Netanyahu'ya ateşkesi desteklediğini söyledi.

18.05.2021-10:27 - (Son Güncelleme: 18.05.2021-10:27) Biden Kendisiyle Çelişiyor! İsrail’e Füze Satıp Ateşkesi Destekledi

ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisiyle çelişmesi gündemde yerini aldı. Bıden, Netanyahu ile telefonda görüştüğünü duyurdu. Katil İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarından kısa bir süre önce İsrail’e 735 milyon dolarlık mühimmat satışını onaylayan ABD Başkanı Biden, şimdi de Netanyahu'ya ateşkesi destekledi. İsrail'den desteğini çekmeyen Biden, sivillerin korunmak için her türlü çabayı göstermeye teşvik etti. 

SİVİLLERİ SAVUNMAYA TEŞVİK ETTİ 

Beyaz Saray tarafından gelen açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Biden’ın İsrail’e desteğini söyleyen Beyaz Saray, ‘Başkan, toplumlararası şiddeti ele alma ve Kudüs'e sakinlik getirme çabalarını memnuniyetle karşıladı. İsrail'i masum sivillerin korunmasını sağlamak için her türlü çabayı göstermeye teşvik etti’ açıklamasını yaptı. 

YAKIN TEMAS HALİNDE KALINACAK 

Beyaz Saray, iki liderin İsrail'in Gazze'deki gruplara üzerine yaptığı askeri operasyonlarda kaydettiği ilerlemeyi de konuştuğunu bildirdi. Başkan Biden’ın görüşmede ateşkesi desteklediğini ifade ettiğini açıklayan Beyaz Saray, iki liderin ABD'nin bu amaç doğrultusunda Mısır ve diğer ortaklarla olan görüşmesini de ele aldığını ifade etti. Yapılan açıklamada ayrıca, iki liderin kendilerinin ve ekiplerinin yakın temas halinde kalacağı konusunda mutabık kaldıkları aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal