BioNTech Aşısı Yaptıranların Maske Zorunluluğu Esnetilecek

Kovid-19 salgını sürecinin en etkili koruma yöntemi olan aşılama çalışmaları kapsamında, BioNTech aşısı yaptıranların maske takma zorunluluğu esnetilecek.

25.05.2021-13:12 - (Son Güncelleme: 25.05.2021-16:27)

Koronavirüse karşı yürütülen aşılama çalışmalarına yeni bir soluk getirildi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, BioNTech aşısı yaptıranların ‘pozitif ayrımcılık’ kapsamı altında sosyal faaliyetlere katılabileceği ve maske takma zorunluluğunun esnetilebileceği ifade edildi.

Türkiye 'kademeli normalleşme' sürecini doğru çalışmalarına devam ederken, 1 Haziran ve sonrasında nasıl bir süreç yaşanacağı insanlar tarafından oldukça merak ediliyor. V virüsle mücadelede en etkili silah olan kovid-19 aşıları kapsamında, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu BioNTech firmasından gelecek olan aşılarla birlikte sürecin hızlanması planlanıyor, Bakanlık ise aşıya teşvik için çalışmalarına devam ediyor.

normalleşme

SOSYALLEŞMEDE ‘POZİTİF AYRIMCILIK’

Sağlık Bakanlığı bu kapsamda günde 1 milyon doz aşı yapmak için çalışmaların hız verirken, teşvik konusunda ise yeni gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre aşı yaptırana 'pozitif ayrımcılık' gösterileceği gündeme geldi. Buna göre; konser sinema ve tiyatro gibi etkinliklere aşı yaptıranlar alınacak ve maske zorunluluğu da esnetilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal