BioNTech Aşısı Aydın’da Aile Hekimleri Tarafından Yapılacak

Koronavirüsle mücadelede aşılama çalışması hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, BioNTech aşılarının sağlık ocağında yapılmasına karar verirdi.

25.05.2021-09:33 - (Son Güncelleme: 25.05.2021-09:52) BioNTech Aşısı Aydın’da Aile Hekimleri Tarafından Yapılacak

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşı çalışmalarının hızlanması için çalışmalarına devam ediyor. Aydın’ın pilot il seçildiği yeni çalışmada artık BioNTech aşıları aile hekimleri tarafından yapılabilecek.

Koronavirüsle mücadele en etkili yöntem aşılama hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre bugüne kadar yapılan toplam aşı 29 milyon 79 bin 742, 1. doz uygulanan kişi sayısı 16 milyon 66 bin 245, 2. doz aşı uygulanan kişi sayısı 12 milyon 13 bin 497 oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde yer alan aşı tablosunda 25 Mayıs itibarıyla son durum paylaşıldı;


AYDIN PİLOT İL SEÇİLDİ

Diğer yandan Hürriyet'tin haberine göre aile hekimleriyle ilgili yeni bir çalışma yapılmaya başladığı yer aldı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, BioNTech aşısının aile hekimlerinde uygulanabilmesi için Aydın'ın pilot il olarak seçildiğini ifade etti. Eryazğan, bu kararın 81 ilde hayata geçmesiyle aşının hızla toplumun geneline uygulanabileceğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal