Tesla'nın Bitcoin Yatırımı 2020'deki Araç Satışlarından Daha Fazla Kâr Getirdi

Bitcoin yatırımı Tesla'nın şirketine 2020'deki araç satışlarından daha fazla kar ettiğini açıkladı.

22.02.2021-11:05 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-11:05) Tesla'nın Bitcoin Yatırımı 2020'deki Araç Satışlarından Daha Fazla Kâr Getirdi

SEC dosyası ile beraber paylaşılan bilgilere göre milyarder Elon Musk tarafından idare edilen Tesla, 8 Şubat'ta 1,5 milyar dolarlık Bitcoin almıştı. Times of London'ın haberine göre Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı, olayı yalnızca manşetlere taşınmakla kalmadı, hemde şirketin geçen seneki araba satışlarına kıyasla daha fazla kâr elde etmesini sağladı.

Bitcoin, cuma günü 55 bin dolar seviyesini geçerek piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine çıkardı. Bu da Tesla'nın 31 Ocak'ta olduğu gibi aynı miktarda Bitcoin'e sahip olması halinde, ocak ayından beri yaklaşık 930 milyon dolarlık kâr elde etmiş olduğu manasına geliyor. Habere göre bu kâr, elektrikli araçlardan elde etmiş olduğu 721 milyon dolarlık gelirden nerdeyse %30 daha fazla.

Birçok insan Tesla'nın bu yatırımının anlamsız olduğunu ifade etse de Elon Musk, Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun Bloomberg'de röportajına Twitter üzerinden yanıt verdi ve perşembe günü attığı tweet ile yatırımının arkasında durduğunu açıkladı. 

CNBC'nin haberine göre Tesla yalnızca Bitcoin yatırımı yapmakla kalmadı, şirket kripto para birimini yakın gelecekte bir ödeme biçimi olarak kabul etmeye başlamayı planladığını da bildirdi. Tesla hisseleri bu haberlerden sonra %2 arttı ve Bitcoin de rekor seviyelere ulaştı. Bitcoin'in şu anki değerinin 56 bin doları geçtiğini ve yükselişte olduğunu da hatırlatalım.

Tesla'nın beraberinde Twitter'ın en çok konuşulan biri haline gelen Elon Musk, son zamanlarda kripto paralar ve hisse senetleriyle ilgili tweet’ler atıyor. Musk'ın attığı tweet’ler şirket hisselerine ve kripto paralarına genel itibarıyla olumlu etkiler yapıyor. Durum böyleyken Tesla'nın Bitcoin yatırımı yapması da kaçınılmazdı demek mümkün görünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal