Bitcoin’den İnanılmaz Rekor: Kritik Seviyeyi Aştı!

Son günlerde hızlı bir yükseliş trendine giren kripto para birimi Bitcoin 68 bin 530 dolar ile tarihi bir rekor kırdı. Bitcoin'i takip eden Ethereum da 4824 dolar ile rekor kırdı.

16.02.2021-15:59 - (Son Güncelleme: 11.11.2021-08:58)

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, yüzde 1,9 artarak geçtiğimiz günlerde kırmış olduğu rekoru tazeleyerek 68,991 dolara yükseldi. Bloomberg Galaxy Crypto Index’ine göre, Bitcoin ile beraber bir diğer kripto para birimleri de mayıs ayından bu yana yüzde 2,4'e varacak bir şekilde artış göstererek en yüksek seviyelerine ulaştı.

BİTCOİN İLE BİRLİKTE ETHEREUM DA KRİPTO PARA PİYASALARINDA REKOR KIRDI

Ethereum da yaşamış olduğumuz günlerde rekorlara sahne olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 4 bin 800 dolar ile rekor kırmayı başaran Ethereum bugün 4824 dolar ile tarihi rekorunu bir kere daha yeniledi. Ethereum en düşük 4755 dolar, en yüksek ise 4824 dolar seviyelerini böylelikle görmüş oldu.

KRİPTO PARA PİYASALARINA ELON MUSK ETKİSİ

Kripto para piyasaları milyarder iş insanı Elon Musk'ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamaları neticesinde hareket kazandı. Musk, vergi ödemek adına Tesla hisselerini satıp satmaması gerektiğini sosyal medya uygulaması olan Twitter'dan açmış olduğu anket ile takipçilerine paylaştı. Musk'ın Tesla hisselerini satması ile beraber Bitcoin tarafına yatırım yapabileceği söylentisi piyasaları yükseltmeye başlamış durumda.

BİTCOİN VE ALTCOİNLER NİYE ARTIYOR?

Analistler yükselişte küresel ölçek içerisinde artan enflasyon baskılarının etkili olduğunu sözlerine ekledi. Hem getiri hem de güvenli arayış içerisinde bulunan dünya genelindeki yatırımcılar da son dönem içerisinde kripto paralara yüzünü çeviriyor. Bu nedenle de son 1 ay içerisinde Bitcoin yüzde 22, Ethereum ise yüzde 35 kadar değer kazanmış durumda.


Son yükselişler ile birlikte kripto para piyasasının büyüklüğü 2 trilyon 937 milyar dolara ulaşmış durumda. Kripto para piyasası içerisinde genel olarak olumlu rüzgarlar esmeye devam ederken, piyasa değeri yönüyle ele alındığında en büyük 100 kripto paranın 82'i yaşamış olduğumuz son 24 saat içerisinde dolar bazında yükseliş kaydetmiş durumda.

BİTCOİN ENFLASYONA KARŞI ALTININ ROLÜNÜ ÇALDI

Kripto Para piyasasının amiral gemisi olan Bitcoin'in artan enflasyona karşı tepkisi Ekim 2020 tarihinden bugüne dek altınınkinden çok daha fazla olmuş durumda. Dikkatleri üzerinde toplayan bir başka ilgi çekici nokta ise altın ve Bitcoin arasındaki korelasyonun aynı dönem içerisinde tersine dönmesi ile birlikte Bitcoin'in yükselirken altının düşmesi ya da altın yükselirken Bitcoin’in gerilemesi oldu.


Yükselen enflasyona karşı geleneksel olarak tercih edilen altın mayıs ayından bugüne dek yüzde 5'in üzerinde bulunan ABD enflasyonuna rağmen ciddi bir yükseliş ise kaydetmemiş durumda. Ancak Bitcoin bu dönem içerisinde ciddi bir yükseliş kaydederek altının enflasyona karşı gelenekselleşmiş olan güvenli liman rolünü çalmayı başardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal